Troubu předehřejte asi na 230°C, horkovzdušnou na 210°C. Připravte si dvě zapékací mističky, nebo dva ohnivzdorné kameninové hrnky, lehce je vytřete máslem a vysypte trochou strouhaných mandlí. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě si rozpusťte 50 g másla s nalámanou čokoládou. Směs nesmí vařit! V míse spolu vyšlehejte do pěny žloutek, celé vejce a cukr a pak do ní jemně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Těsto rozdělte do mističek nebo hrnků, vložte do trouby a asi 10 minut pečte, až povrch zpevní a čokoláda trochu vyběhne. Podávejte v miskách, ve kterých jste dezert připravovali. Hotovou zapečenou čokoládu posypte čokoládovými hoblinkami nebo moučkovým cukrem. Dezert ihned podávejte.
Recept na čokoládu zapečenou v troubě
Štěpánka Černíková 12.03.2008
Nejen dobrý sváteční oběd popřípadě i slavnostní večeři, kterou připravujete doma, může korunovat dobrý sladký dezert, který dá vašemu snažení tu správnou tečku na závěr. Nechte se inspirovat naším receptem na zapečenou čokoládu.
Hodnocení: 3.0
Počet: 1
Nejlepší: 3 Nejhorší: 3