Chovatelka.cz

Rajčatová šťáva - vitamínová bomba

Kateřina Řehořová

Čerstvá rajčatová šťáva je opravdovou vitamínovou bombou! Zeleninové šťávy podporují imunitní systém, upravují zažívání a jsou prevencí chorob, které jsou právě aktuální. Recept na rajčatovou šťávu se vám může hodit i k obraně proti nachlazení.

Co budeme potřebovat k přípravě rajčatové šťávy 1 kilogram zralých rajčat 500 mililitrů vody 15 gramů cukru ½ lžičky soli ½ pepře Rajčatová šťáva – postup přípravy

Rozpůlená zralá rajčata uvaříme doměkka a propasírujeme je přes síto. Do půl litru rajčatové kaše přidáme 100 mililitrů vody, 15 gramů cukru, ½ lžičky soli a pepře. Potom šťávu zahřejeme na bod varu, chvíli povaříme a poté plníme do lahví.

Proč je zdravé pít zeleninové šťávy? Zeleninové šťávy podporují imunitní systém a posilují naše zdraví. Upravují zažívání. Jsou prevencí chorob. Pomáhají při mnoha dietních kúrách. Obsahují velké množství vitamínů a minerálních látek.  

Hodnocení: 3.8

Počet: 4

Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.