Chovatelka.cz

Rady, jak snížit prašnost v domě

Kateřina Řehořová

Neustálé utírání prachu je noční můrou nejedné domácí hospodyňky. Víte, jak můžete snížit prašnost ve vašem domově? V dnešním článku vám poradíme! Čtěte dále a dozvíte se více!

Pravidelně větrejte

Pravidelným větráním dosáhnete nejen proudění čerstvého vzduchu, ale také tak snížíte riziko vlhnutí zdiva a samozřejmě také prašnosti ve vašem domově. Je dobré alespoň dvakrát až třikrát za den na chvilku otevřít okno.

I koberce snižují prašnost, nezapomeňte je však pravidelně luxovat!

Podle několika studií koberce v porovnání s pevnými podlahami snižují spotřebu energie na vytápění a také prašnost v místnosti. Pravidelným luxováním můžete zamezit zbytečnému rozšiřování prachu.

 

Pokud se nechcete své dřevěné podlahy vzdát, pravidelně o ni pečujte. Nejlepší je prach stírat mopem, jehož třásně napusťte vhodným olejem na váš typ podlahy, aby se zachytilo co nejvíce prachu a nečistoty.

Pořiďte si plastová okna

Kvalitní plastová okna vám umožní snížit náklady na vytápění, zároveň tak snížíte hlučnost i prašnost. Je to sice nákladná záležitost, ale je to investice, která se vám do budoucna vyplatí.

Pořiďte si zvlhčovač vzduchu

Kvalitní zvlhčovač vzduchu je opravdu dobrý pomocník do domácnosti a to z mnoha důvodů. Nejen, že příjemně zvlhčí vzduch – zejména v zimním období je zvlhčovač vzduchu v suchých přetopených panelákových bytech nepostradatelný.

 

Pokud do vody ve zvlhčovači nalijete vonný olejíček, příjemně vám provoní domov. Mnoho zvlhčovačů je vybaveno také ionizéry, které snižují prašnost.

Hodnocení: 3.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.