Chovatelka.cz

Přírodní kámen - originální dekorativní prvek

Rita Jaroszová

Pokud chcete, aby ve vás interiér vyvolával pocit tepla, útulnosti a hřejivosti, pořiďte si kamenný obklad. Můžete si obložit celou stěnu nebo jen její část, záleží na vás. Každopádně je přírodní kámen elegantní dekorativní prvek. Stěny nemusí být pouze vymalované.

 

Použití kamene v interiéru nám připomíná přírodu a může nám navodit i příjemnou relaxační atmosféru. Můžete ho kombinovat i s jinými materiály. Skvěle se hodí k betonu, sklu, ladí s kovem a také se dřevem. Kámen je jedinečný a luxusní materiál. Proto byste neměli podléhat trendům a nepořizovat si kámen jen proto, že si jej pořídil váš soused. Tím byste se připravili o jednu z jeho nejlepších vlastností - nadčasovost. Vybírejte tedy s rozvahou.

 

Kde přírodní kámen vynikne?

 

Jestliže hledáte něco, čím si dozdobíte svůj obývací pokoj, přírodní kámen je správnou volbou. Přírodní kámen můžete využít i jako podlahovou krytinu. Když to ještě zkombinujete s podlahovým topením, bude vám tam příjemné teplo. Na podlahu volte ale spíše světlejší odstíny kamene, jinak uvidíte veškeré nečistoty.

 

Můžete ho využít i v kuchyni. Kámen je pevný a vysoce odolný. Potěší vás nejen svým elegantním vzhledem, ale i svým praktickým využitím. Klidně ho použijte jako podlahovou krytinu, kuchyňskou linku nebo krycí stěnu. V kuchyni byste se měli vyhnout poréznímu pískovci. Ten má jednu nevýhodu. Veškeré nečistoty se do něj vsáknout. Kámen, který do kuchyně zvolíte, důkladně naimpregnujte, abyste z něj vytvořili nepropustný materiál. Díky impregnaci se vám bude kámen snadněji čistit.

 

Rozhodli jste se oživit koupelnu? Fantastická volba. Jen nesmíte zapomenout na impregnaci. Jinak by kámen vsakoval příliš vlhkosti a tím by se snížila jeho životnost. Ovšem pokud jej chcete umístit do sprchy, poraďte se raději s odborníky, aby kámen nepoškodily čistící či sprchové přípravky.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.