Chovatelka.cz

Marcipánová hmota – rady a tipy na přípravu

Kateřina Řehořová

Marcipán. Sladkost, která z dortů a zákusků mizí bleskovou rychlostí. Marcipánová hmota a její domácí příprava není vůbec složitá. Chcete udělat svým dětem radost marcipánovými figurkami? Zde naleznete několik rad a receptů na přípravu marcipánové hmoty.

Marcipánová hmota I. Co budeme potřebovat 150 gramů oloupaných mandlí 200 gramů moučkového cukru ½ bílku Marcipánová hmota I. – postup přípravy

Mandle jemně umeleme nebo roztlučeme v hmoždíři a s prosátým cukrem a bílkem vypracujeme v těsto.

Marcipánová hmota II. Co budeme potřebovat 300 gramů cukru moučky 150 gramů sušeného mléka 100 gramů másla 1 bílek 1 lžíce mandlové tresti Marcipánová hmota II. – postup přípravy

Z moučkového cukru, sušeného mléka, másla, bílku a madlové tresti připravíme hmotu, kterou můžeme použít na zdobení nebo také k vytváření různých zvířátek.

Marcipánová hmota III. Co budeme potřebovat 100 gramů sušeného mléka 100 gramů moučkového cukru 100 gramů medu trocha oleje vanilkové nebo mandlové aroma Marcipánová hmota III. – postup přípravy

Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, aby neosychala. Necháme 1/2 až 1 hodinu odpočinout v chladničce. Poté můžeme s hmotou pracovat - vytvořit si marcipánové figurky.

Čím můžeme marcipánovou hmotu obarvit? potravinářskými barvami kakaem citrónovou kůrou

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.