Mandle jemně umeleme nebo roztlučeme v hmoždíři a s prosátým cukrem a bílkem vypracujeme v těsto.
Marcipánová hmota II. Co budeme potřebovat 300 gramů cukru moučky 150 gramů sušeného mléka 100 gramů másla 1 bílek 1 lžíce mandlové tresti Marcipánová hmota II. – postup přípravyZ moučkového cukru, sušeného mléka, másla, bílku a madlové tresti připravíme hmotu, kterou můžeme použít na zdobení nebo také k vytváření různých zvířátek.
Marcipánová hmota III. Co budeme potřebovat 100 gramů sušeného mléka 100 gramů moučkového cukru 100 gramů medu trocha oleje vanilkové nebo mandlové aroma Marcipánová hmota III. – postup přípravyVšechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, aby neosychala. Necháme 1/2 až 1 hodinu odpočinout v chladničce. Poté můžeme s hmotou pracovat - vytvořit si marcipánové figurky.
Čím můžeme marcipánovou hmotu obarvit? potravinářskými barvami kakaem citrónovou kůrou