Chovatelka.cz

Kuchyňské vychytávky

Tereza Schuhová

Užijeme je párkrát za rok, ale vždy to stojí za to. A oč se jedná? Přeci o nejrůznější kuchyňské vychytávky, které budou slušet každé kuchyni. Vybrali jsme pro vás čtyři nejlepší.

Když se řekne kuchyňské vychytávky, každý si představí zcela jiný artikl. A i když se některé z nich tváří jako zbytečnosti, někteří z nás si bez nich svůj život neumí představit. A jak působí na vás? Vyberete si z nich nějaký?

Výrobník čokolády pro všechny čokoholiky

Tento pomocník na přípravu horké čokolády vypadá jako některá z Disney postaviček a kromě toho, že umí připravit skvělou čokoládu, lze ho použít i na přípravu omáček ke grilování nebo využít jako fondue.

Domácí zmrzlina ze zmrzlinovače

Ačkoli lze domácí zmrzlinu připravit i bez přístroje, s ním to bude mnohem rychlejší a hlavně jednodušší. Zmrzlinovač obvykle umí připravit až 1,5l zmrzliny najednou, a to během 30 minut. A stejně, jako výrobník čokolády, připomíná i tato vychytávka Disneyovskou postavičku, takže se bude líbit především malým dětem.

Mufinky jako od pekaře

Malé bábovičky – mufinky, dnes umí upéct téměř každá trochu zručná kuchařka. Stačí k tomu jen správná forma nebo košíčky a dobré těsto. Někdy je ale tato příprava příliš zdlouhavá a v takovém případě se vyplatí sáhnout pro mufinovač, který zvládne upéct osm mufinek s průměrem šesti centimetrů za necelých osm minut. Má nepřilnavý povrch a ani jeho čištění nebude zdlouhavé.

Sladký nebo slaný?

Řeč je přirozeně o starém dobrém popcornu, který zbožňují děti i dospělí. Stejně, jako předešlí pomocníci, i tento lze nahradit obyčejnou přípravou v mikrovlnné troubě (případně v hrnci), ale příprava popcornu v popcornovači je rychlejší, snadnější a hlavně - má styl.

Kromě těchto skvělých pomocníků můžete sáhnout i po palačinkovači, výrobníku cukrové vaty, domácí pekárně, vaflovači, toustovači, sýrovém fondue atd. Tak co říkáte, vybrali byste si nějaký nebo jsou to pro vás zbytečnosti, na které se chytá prach?

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.