Připravte si krevetové košíčky (4 porce)
Mražené krevety - 20 ks (vařené ocásky) Křehké těsto - slané Chřest - 5 ks (mladé stonky) Zralé avokádo - 1 ks (menší) Limetka - 1 ks Pomazánkové máslo - 2 lžíce Červená paprika - ½ papriky Čerstvý koriandr - 1 lžička (nakrájený) Máslo - na vymazání formiček Sůl
Nejprve si očistěte chřest a to tak, že jej krátce spaříte v osolené vroucí vodě. Pak je ihned zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat. Odkrojte špičky stonků a stonky nakrájejte na plátky. Hoďte je pak do mísy spolu s paprikou, špetkou soli, koriandrem a pokapejte limetkovou šťávou. Směs dejte vychladit a mezitím si připravíte avokádo. Pecky a slupky se zbavte, pak k němu přidejte pomazánkové máslo a zbylou šťávu z limetky a vše důkladně rozmixujte.
Těsto si rozdělte na 20 kusů a jemně je vtlačte do vymazaných formiček na košíčky. Košíčky dejte na plech a pečte při 190 °C minimálně 12 minut. Po vyklopení z formiček je nechte vychladnout. Pak do nich dejte připravenou směs a do každé z nich přidejte ještě 1 lžičku avokádové pasty. Stačí už jen ozdobit hlavičkami chřestu a krevetami.
Lahodná kombinace sherry omáčky a krevet (4 porce)
Krevety - 500 g (oloupané) Máslo - 2 lžíce Cibule - 2 ks (malá) Kari koření - ½ lžičky Hladká mouka - 2 lžičky Smetana - 250 ml Sherry - 2 lžíce Sůl
Na pánvi si rozpusťte máslo a nasypte tam nakrájenou cibuli. Smažte ji tak dlouho, dokud nezesklovatí. Pak tam vhoďte krevety a důkladně promíchejte. Nakonec už jen stačí přidat kari, mouku, smetanu sůl a sherry. Vše promíchejte a nechte 5 minut vařit. Ideální přílohou je rýže nebo také čerstvá bagetka.