Chovatelka.cz

Křen - co dělat, aby křen dlouho vydržel?

Kateřina Řehořová

Křen obsahuje fytoncidy, které zastavují nebo omezují růst některých choroboplodných zárodků. Vnitřně je křen doporučován jako močopudný prostředek při vodnatelnosti. Obsahuje také hořčičné silice, glukosinoláty a vitamín C.

Křen - co dělat, aby křen dlouho vydržel?

Křen obsahuje hořčičné silice, glukosinoláty, vitamín C a těkavé látky se silnými antibiotickými účinky. Rozemletý se používá jako přísada k pokrmům v čerstvém nebo konzervovaném stavu. Obsahuje také fytoncidy, které zastavují nebo omezují růst některých choroboplodných zárodků. Vnitřně je křen doporučován jako močopudný prostředek při vodnatelnosti.

 

Křen - sterilování křenu

 

Co budeme potřebovat

300 gramů křenu (nasekaného nadrobno), 200 mililitrů převařené vody, 100 mililitrů oleje, 1 lžíce 8% octa, 1 lžíce cukru, 1 lžíce soli.

 

Postup přípravy

Křen, vodu, olej, ocet, cukr a sůl rozmixujeme. Tuto směs dáme do menších skleniček a dáme do lednice. Bez sterilování vydrží křen v lednici více než 1 rok.

 

Hodnocení: 2.5

Počet: 2

Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.