Kočičí grimasy – co jen vám chce říct?

Kočka je samostatný tvor a tak jedinečná osobnost, že má tendence si se vším poradit sama. Některé kočky jsou společenské, jiné ne. Všechny ale občas potřebují komunikovat se „svým“ člověkem. Co nám vlastně říkají?
Rezavá kočka

Kočka – když si chce hrát

Hra je pro kočku neodmyslitelná součást života. Jednoduše řečeno, půl života prospí a půl života tráví hraním si. To, že si chce kočka hrát, poznáme vždy. Pokud máte doma více těchto mazlíčků, víte, že si hrají především spolu. Jestliže máte kočičku samotnou, měli byste věnovat každý den alespoň pár minut na společnou hru. To je pro kočku velmi důležité.

 

Pokud kočce nebudete dlouhodobě věnovat žádnou pozornost, je zde velké riziko, že upadne do deprese, která se projevuje různými problémy. Nejčastěji kočka ztratí zájem o všechno kolem a dělá jen to, co je nezbytné – jde se nažrat a vyprázdnit, občas se projde sem a tam, jinak jen leží. Jestli se toto vaší kočce stane, měli byste zavést každodenní „herní režim“, kdy se budete mazlíčkovi věnovat. Zpočátku může odmítat, ale s trochou snahy se z toho časem dostane. Kočičí deprese rozhodně není radno přehlížet a zanedbávat, jinak může mít tragické následky.

Jak dává kočka najevo svou lásku?

Ten, kdo má doma kočičího mazlíčka, dobře ví, že kočky většinou nevyhledávají bezprostřední blízkost člověka. Pokud k vám přijde a chce se pomazlit, neodmítejte, i když máte pocit, že máte na práci zrovna něco důležitějšího. Projev lásky od kočičího mazlíčka je to nejhezčí, co pro vás může udělat.

 

Určitě se vám často stává, že když přicházíte z práce, slyšíte už za dveřmi hlasité projevy vaší kočky. Znamená to, že vás vítá a vy ji na oplátku za odměnu můžete věnovat společnou hru, která bude vaši kočku maximálně bavit – bude mít radost z vašeho příchodu a o to víc ji bude těšit to, že si chcete hrát.

Co znamená, když kočka vrní

Obecně je kočičí vrnění projevem její spokojenosti. Kočka často vrní u činností, které jí přinášejí potěšení – u jídla nebo u hlazení, při usínání. Vrnění ovšem může znamenat i další věc, a tou je projev bolesti. Tento jev však není příliš obvyklý, a tudíž není důvod se znepokojovat.

Kočka – hlasové projevy

Pokud po vás kočka něco chce a vy si jí nevšímáte, dává často najevo svou potřebu hlasovými projevy. Existuje několik kočičích zvuků a každý má svůj specifický význam. Někteří vědci se domnívají, že kočičích „slov“ existuje na několik desítek. Pokud nemáte s kočkami dlouholeté zkušenosti, jen stěží poznáte, co po vás právě chce. Časem však rozlišíte několik hlasových projevů, které vaše kočička bude používat u různých činností. Někteří lidé si se svými kočkami povídají pomocí oblíbeného „mňau“, protože vědí, že na to jejich kočky reagují.

Když má kočka strach

Pokud se váš mazlíček něčeho bude bát, především si najde místo, kde se ukryje. Pokud se kočka něčeho vyleká, zaujme bojovou pozici a to tak, že nahrbí hřbet a postaví se bokem. K tomu patří také huňatý ocas, který má znázorňovat její převahu. Pokud vaše kočka chodí často s naježenými chlupy na ocase, znamená to, že se něčeho permanentně bojí – měli byste ji pozorovat a odstranit příčinu, aby vaše kočka nebyla ve stresu.

 

Psí móda - speciální boty pro psy

Dilema - kocour nebo kočka?

Šimpanz učenlivý neboli předchůdce člověka

Sklípkani a jejich chov

Zvířata - jak pijí?

Světluška větší neboli Svatojánský brouček

Moucha tse-tse má ráda lidskou krev

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies