Chovatelka.cz

Kapková závlaha

Kateřina Řehořová
Kapková závlaha je využívána nejenom u polních plodin, ale také ve sklenících a foliovnících. Je velmi vhodná pro okurky, rajčata nebo papriky. Více o kapkové závlaze naleznete zde.
Kapková závlaha Kapková závlaha je využívána nejenom u polních plodin, ale také ve sklenících a foliovnících. Je velmi vhodná pro okurky, rajčata nebo papriky. Více o kapkové závlaze naleznete zde.
Kapková závlaha – složení Systém pro kapkovou závlahu se skládá ze zdroje vody, ovládaného programovatelnou či manuální časovou jednotkou, elektromagnetických ventilů, potrubí, mechanických spojek, výpustních ventilů, mnoha druhů pevných i rotačních podzemních rozstřikovačů, čidel počasí, ventilové šachty, tenké hadice a trysek.
Kapková závlaha – údržba Údržba kapkové závlahy je velice prostá a prakticky se omezuje jen na občasnou kontrolu filtrů a sítek v jednotlivých postřikovačích. Každoroční výměnu zálohového zdroje, tedy obyčejných baterií v programovacích jednotkách, kontrolu ventilů apod.
Kapková závlaha v zimě V nabídce většiny odborných firem jsou systémy jak bezúdržbové, nezámrzné, tak i systémy, které se bez zazimování neobejdou.
Kapková závlaha – výhody velká úspora závlahové vody
možnost operativně měnit závlahový režim vzhledem ke klimatickým podmínkám
možnost efektivně dávkovat hnojiva přímo k rostlinám
snadná možnost automatizace celého systému závlahy
velká úspora pracovních sil
rostliny mají pravidelný příjem vody
Kapková závlaha – nevýhody vyšší pořizovací cena
vyšší náklady na hnojiva určená pro kapkovou závlahu

Hodnocení: 3.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.