Chovatelka.cz

Kapie a jejich zavařování

Kateřina Řehořová

Kapie jsou zdrojem vitaminu B1, B2, C, E, provitaminu A, kyseliny listové, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, zinku, jódu. Kapie posilují cévy, mírní bolesti žil, posilují srdce a krevní oběh, zlepšují zrak, jsou prevencí migrén, zpevňují vazivové tkáně.

Kapie a jejich zavařování

Kapie posilují cévy, mírní bolesti žil, posilují srdce a krevní oběh, zlepšují zrak, jsou prevencí migrén a zpevňují vazivové tkáně. Jsou zdrojem vitaminu B1, B2, C, E, provitaminu A, kyseliny listové, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, zinku, jódu. 

Kapie ve sladkokyselém nálevu Co budeme potřebovat

2 kilogramy kapie, 2 cibule, 100 mililitrů oleje, pepř, nové koření a bobkový list, 2 litry vody, 500 mililitrů octa, 24 tabletek umělého sladidla, 1 sáček nálevu DEKO.

Postup přípravy

Kapie umyjeme, usušíme, podélně rozkrojíme a odstraníme semínka. Do skleniček na dno nalijeme lžičku oleje, papriky pěkně poskládáme a přidáme kousky cibule. Poté přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Nakonec sklenice zalijeme nálevem, který jsme si připravili z vody, octa, umělého sladidla a nálevu DEKO. Sklenice zavíčkujeme, utěsníme a necháme sterilovat 30 minut při teplotě 85°C.

Hodnocení: 3.8

Počet: 13

Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.