Chovatelka.cz

Jak švindlovat v kuchyni

karmik karmik

Každému se občas stane, že uprostřed vaření zjistí, že mu chybí některá z potřebných ingrediencí. Nezoufejte, nic není ztraceno! Téměř každá surovina má náhražku. Poradíme vám, jak chytře švindlovat v kuchyni.

Chybějící ingredience na těsto Chybějící mléko můžete nahradit sušenou smetanou rozpuštěnou ve vodě nebo vodou sycenou kysličníkem uhličitým. Chybějící polohrubou mouku nahraďte směsí hladké a hrubé mouky v poměru 1:1. Hrubou mouku můžete nahradit krupicí. Vejce nahraďte jednou lžící sójové mouky. Málo tvarohu na tvarohovou náplň? Nastavte jej krupicovou kaší s trochou pudinku a vanilkového cukru. Javorový sirup lze nahradit medem a med zase javorovým sirupem. Další chybějící igredience na vaření Potřebujete tvrdý sýr na strouhání? Na hodinu dejte to mrazáku sýr tavený a pak jej nastouhejte. Majonézu do salátu můžete nahradit bílým jogurtem. Vynikající je také kombinace bílého jogurtu se lžící ostré chilli hořčice! Jak urychlit tepelnou úpravu Brambory budou rychleji uvařené, když do vody přidáte lžičku prášku do pečiva. Aby těsto kynulo rychleji, veškeré sypké suroviny dejte do mísy a nahřejte na sucho na teplém sporáku nebo na topení. Také ostatní suroviny nechejte odležet v teple. Teprve poté vypracujte těsto. Další švindly v kuchyni Aby byl koláč krásně žlutý, přidejte do těsta půl balíčku vanilkového pudinku rozmíchaného v trošce mléka. Pokud vám předčasně ztuhne poleva a vy ještě potřebujete koláč dozdobit oříšky či ovocem, na krátkou dobu strčte moučník do trouby, čímž poleva změkne. Potřebujete-li do těsta přidat máslo, které je ale bohužel přespříliš ztuhlé, buďto jej nastrouhejte na struhadle nebo jej na několik sekund dejte rozehřát do mikrovlnné trouby.

Hodnocení: 5.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.