Chovatelka.cz

Domácí rajský protlak

Kateřina Řehořová

Rajčata jsou součástí velmi mnoha chutných pokrmů. Rajčata můžeme konzumovat čerstvá, můžeme je také zavařit a nebo si z nich připravit výborný domácí rajský protlak, který nám dlouho vydrží.

Domácí rajský protlak

Rajčata jsou součástí velmi mnoha chutných pokrmů. Rajčata můžeme konzumovat čerstvá, můžeme je také zavařit a nebo si z nich připravit výborný domácí rajský protlak. 

Co budeme potřebovat

1500 gramů měkkých rajčat, 1 lžíce soli, 1 lžíce mletého bílého pepře.

 

Postup přípravy rajského protlaku

Nakrajená měkká rajčata podusíme asi 10 minut, poté je propasírujeme přes sítko a vaříme dalších 10 minut. Takto vzniklý rajčatový protlak osolíme, okořeníme a vložíme do spodní části trouby. Při teplotě do 150°C jej necháme odpařovat, dokud nezhoustne. Horským rajským protlakem plníme sklenice a poté sterilujeme 15 minut při teplotě 80°C. Pochutnáte si a dodáte tělu spoustu vitamínů - rajčata jsou výborným zdrojem antioxidantů.

 

 

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 16

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.