Německý boxer

Německý boxer původem pochází od mastifů a molosských dog, zavezených do střední Evropy ze středověkého Řecka před 2000 lety. Nejbližší příbuzní plemene jsou německá doga a anglický buldok starého typu.
Německý boxer

Německý boxer - původ

Německý boxer původem pochází od mastifů a molosských dog, zavezených do střední Evropy ze středověkého Řecka před 2000 lety. Do Německa byl dovezen v polovině minulého století ke křížení a zušlechtění různých plemen psů dogovitých, nejbližší příbuzní plemene jsou německá doga a anglický buldok starého typu.

Charakteristika

Do současné doby přetrvává bojový charakter předků německého boxera. Boxer je živý, přátelský, otevřený pes, stále v dobré náladě. Jako jediné služební plemeno bývá bez výhrad doporučován i do rodin s dětmi, jimž je nejlepším společníkem. V případě potřeby však dokáže být náležitě ostrý, je výborným obranářem.

Německý boxer- výška

Psi měří v kohoutku 57 až 63 cm, feny 53 až 59 cm. Váha 25 - 32 kg.

Německý boxer - srst

Boxer má krátkou, hladkou a přiléhající srst. Srst je žíhaná nebo žlutá, popřípadě s bílými odznaky a černou maskou. Bílá nesmí pokrývat více než třetinu těla.

Péče o srst německého boxera

Pouze v období línání je nutné denní kartáčování k odstranění uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.

Povahové rysy

Veselý, inteligentní, poslušný, odvážný, oddaný, milý, velmi přítulný, klidný, ostražitý.

Výchova německého boxera

Vzhledem k rychlému vývoji je potřeba začít s důslednou výchovou již v ranném věku štěněte.

Pohyb

Snažte se zajistit boxerovi hodně pohybu, protože jej potřebuje. Až pes dospěje, můžete jej opatrně naučit běhat za svým kolem. Boxeři milují hraní a dovádění s ostatními psy, ale i kvůli hře s míčem se svým pánem rádi vylezou ze svého pelíšku.

Německý boxer - věk

Německý boxer se dožívá věku kolem 12 let.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.2 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies