Chovatelka.cz

Delfín skákavý

Kateřina Řehořová
Delfín je krásný a inteligentní tvor. Pro antické Řeky byl symbolem svobody, volnosti a štěstí. Často delfíny zobrazovali ve svých uměleckých dílech.Zde naleznete zajímavosti ze světa delfínů.
Delfín skákavý Delfín je krásný a inteligentní tvor. Pro antické Řeky byl symbolem svobody, volnosti a štěstí. Často delfíny zobrazovali ve svých uměleckých dílech.Zde naleznete zajímavosti ze světa delfínů.
Zoologický název Tursiops truncatus
Výskyt Delfíni se vyskytují ve všech mořích a oceánech.
Potrava Delfíni nemusí pít. Všechnu vodu, kterou potřebují, získají z ryb a chobotnic, jimiž se také živí. Delfíni mají, jako všichni ozubení kytovci, jenom jeden dýchací otvor.
Délka Délka delfína se pohybuje v rozmezí 150 – 400 centimetrů.
Váha Delfíni váží 150 – 300 kilogramů, vyjímečně až 650 kilogramů.
Věk Delfíni se dožívají 30 – 35 let.
Rozmnožování Delfíni jsou savci a proto rodí živá mláďata. Vývoj plodu v děloze trvá 10 – 12 měsíců. Samice rodí pouze jedenkrát za tři roky jedno mládě.
Vztah delfínů a člověka Vztah delfínů a lidí je velmi dobrý. Pokud delfín získá ve člověka důvěru, je možné naučit toto zvíře mnoha dovednostem. Výborným příkladem dobrých vztahů delfínů a lidí jsou delfinária. Zde se můžete přesvědčit, že pokud vám zvíře opravdu věří, udělá pro vás cokoliv.
Zajímavosti ze světa delfínů Delfín může dosáhnout rychlosti vyšší než 40 kilometrů za hodinu. Pomocí dýchacích orgánů a speciálního jazyka dokážou delfíni vydávat zvuky, jako je pískání, vrzání, štěkání nebo mlaskání a těmito zvuky se mezi sebou dorozumívají.
Delfín vydá signál, který se šíří zvukovou vlnou. Tato vlna se při nárazu na nějaký objekt obrací zpět. Delfín dokáže tuto odraženou vlnu zachytit, a tak určit vzhled, vzdálenost a velikost objektu.
Samice delfínů spí nad vodou, kdežto samci pod vodou, tudíž se musí každých 15 minut vynořit, aby se mohli nadechnout.
Druhy delfínů Delfín skákavý
Delfín ganžský
Delfín obecný

Hodnocení: 4.1

Počet: 27

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.