Chovatelka.cz

Brynzové halušky

Kateřina Řehořová

Brynzové halušky jsou velmi oblíbeným pokrmem, původně ze Slovenska. I u nás mají halušky mnoho příznivců. Málokdo si dnes halušky připraví doma, většina z nás dá pokrmu přednost v restauraci. Ale netoužíte si pravé brynzové halušky dopřát častěji?

Brynzové halušky - potřebné ingredience 200 gramů polohrubé mouky 1 kilogram brambor 2 vejce 250 gramů brynzy slanina trocha mléka pažitka sůl Brynzové halušky - postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku, trochu mléko. Z těchto ingrediencí vymícháme hladké těsto, které po částech urovnáme na prkénko. Tupým nožem oddělujeme tenké kousky těsta do vařící vody a vaříme 6 minut. Uvařené halušky propláchneme teplou vodou. Nakonec halušky naservírujeme a na povrch dáme osmahnutou slaninu s brynzou.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.