Oloupané syrové brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku, trochu mléko. Z těchto ingrediencí vymícháme hladké těsto, které po částech urovnáme na prkénko. Tupým nožem oddělujeme tenké kousky těsta do vařící vody a vaříme 6 minut. Uvařené halušky propláchneme teplou vodou. Nakonec halušky naservírujeme a na povrch dáme osmahnutou slaninu s brynzou.
Brynzové halušky
Kateřina Řehořová 27.04.2007
Brynzové halušky jsou velmi oblíbeným pokrmem, původně ze Slovenska. I u nás mají halušky mnoho příznivců. Málokdo si dnes halušky připraví doma, většina z nás dá pokrmu přednost v restauraci. Ale netoužíte si pravé brynzové halušky dopřát častěji?
Hodnocení: 4.0
Počet: 1
Nejlepší: 4 Nejhorší: 4