Chovatelka.cz

Anglický buldog

Kateřina Řehořová
Prameny vzniku plemene vedou až k molosským dogám, bojovým plemenům žijícím ve starých Aténách. Dříve se nazýval také Bull-baiting Dog, Old English Bulldog nebo British Bulldog.
Anglický buldog Původ Prameny vzniku plemene vedou až k molosským dogám, bojovým plemenům žijícím ve starých Aténách. Dříve se nazýval také Bull-baiting Dog, Old English Bulldog nebo British Bulldog.
Charakteristika Pes je vhodný do rodiny s dětmi. Povaha anglického buldoga je velmi přátelská, bez známek agrese. Anglický buldog vychází dobře s ostatními psy, domácími zvířaty a dětmi.
Váha Hmotnost anglického buldoga se pohybuje mezi 25 – 27 kilogramy.
Péče o srst Anglický buldok je krátkosrsté plemeno, takže péče o jeho srst je jednoduchá, stačí kartáčování. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat vrásce nad nosem a vráskám pod očima, které se musí často čistit.
Povahové rysy Anglický buldok je dobromyslný, velmi vyrovnaný, mimořádně klidný a citlivý pes. Má veselou a přátelskou povahu, je spontánní a nadšený ve svém konání, doma je však klidný. Svou rodinu má rád nablízku, je domácký a přítulný.
Výchova Výchova probíhá většinou bez problémů. Tito psi se snadno učí a rádi něco dělají pro svého pána.
Pohyb Plemeno se uplatňuje jako společenský pes, který nevyžaduje příliš mnoho pohybu, i když dokáže zvládnout i delší pochody, pokud je na ně zvyklý a je vhodné počasí.
Věk Anglický buldog se dožívá věku kolem 10 – 12 let.

Hodnocení: 4.5

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.