Zrcadla v bytě jako dekorace

Zrcadla mohou vytvořit i z obyčejného bytu zajímavý prostor. V dnešní době není problém sehnat například zrcadla atypických tvarů, které pokojovému prostoru dodají opravdový šmrnc.

Zrcadlo, váza s květinami

Historie zrcadel

Podíváme-li se zpět do historie nejstarších zrcadel, působila jednoznačně jako věc k praktickému užívání. Lidé však záhy přišli i na další stránku, kterou může zrcadlo nabídnout. Tak jako ostatní vybavení bytu, i zrcadla byla symbolem prestiže a bohatství – z historie se dochovala zrcadla posetá diamanty a jinými drahými kameny nebo s precizními řezbami.

 

Posléze se začala vyrábět také dekorační zrcadla i v podobě malých závěsných šperků, které byly zavěšeny například na opascích nebo používány jako zdobné náhrdelníky.

Zrcadla jako dekorace

V dnešní moderní době zrcadla slouží jak k praktickým, tak k dekoračním účelům a je jen na vás, jaká funkce bude pro váš byt zajímavější. Zrcadla se vyrábějí v nejrůznějších stylech a tvarech a tak není problém vybrat si to své.

Koupelnová zrcadla

Zrcadla v koupelně jsou v poslední době velmi oblíbeným trendem. Moderní koupelna znamená nejen pěkně zařízený pokoj s prostornou vanou a umyvadlem, ale také zrcadla místo klasických obkladů, které byly moderní v dřívější době.

Krásný byt či dům pomocí zrcadel

Jestliže dáváte přednost jednoduchosti a váš byt či dům je zařízen prakticky a jednoduše, hodí se do něj zrcadla klasických tvarů a bez rámů – čtvercová, obdélníková nebo oválná. Jestliže si potrpíte spíše na útulnost a váš byt je plný dekoračních předmětů, můžete zvolit zrcadla atypických tvarů, které jsou lehce k dostání. Nemusíte se bránit ani rámům na zrcadlech, které můžete doladit podle barvy daného pokoje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies