Způsoby financování bydlení

Chtěli byste pro svou rodinu vybudovat útulný domov? Pokud nemáte dostatek vlastních finančních prostředků, nemusíte čekat dlouhá léta, až konečně našetříte požadovanou částku. Můžete si vzít hypotéku, stavební spoření či spotřebitelský úvěr.

Který způsob financování bydlení je nejvýhodnější?

 

  • Hypotéka

 

Hypotéka je takovou klasikou, co se financování bydlení týče. Tento úvěr se doporučuje především těm, kteří si chtějí půjčit větší finanční obnos. Pokud je požadovaná částka na bydlení odhadnuta na 1 000 000 korun, tak je výhodnější právě hypotéka.

 

Všímejte si ale úrokových sazeb, RPSN a dalších ukazatelů. Díky nim si můžete vybrat tu nejvýhodnější hypotéku na trhu. Pokud se v této oblasti příliš nevyznáte, klidně si nechte poradit od nezávislého hypotečního poradce, který vám s vyjednáváním podmínek k hypotéce určitě pomůže.

 

  • Stavební spoření

 

Je to taková alternativa k hypotéce. Oproti hypotečnímu úvěru je ale stavební spoření výhodnější v jedné věci. A tou je úroková sazba. Po celou dobu čerpání stavebního spoření bude úroková sazba fixní, což znamená, že se nebude nijak měnit. Stavební spoření se vyplatí spíše pro půjčení menšího množství peněz.

 

A v dnešní době se sazby u hypoték snižují, takže jeví jako lepší řešení. Jestli však máte uzavřenou smlouvu o stavebním spoření, můžete si pak navíc vzít i klasický či překlenovací úvěr. U stavebního spoření je další výhoda ve formě státní podpory. Stát vám bude přispívat maximálně 2 000 korun ročně po celou dobu spoření. A pokud částka nepřesáhne 800 000 korun, není ani nutné zastavit nemovitost.

 

  • Spotřebitelské úvěry - účelové půjčky

 

Týkají se půjček, kde částky nepřesahují 300 000 Kč. Výhodou je, že se u těchto půjček nepožaduje zajištění nemovitostí. Úročení je poměrně výhodné, neboť se úrokové sazby pohybují kolem 5 %.

 

Důležitou podmínkou spotřebitelských úvěrů jsou doklady, v nichž doložíte, jak jste ty peníze účelově využili. Spotřebitelské úvěry se využívají na rekonstrukci, modernizaci či údržbu, avšak jedná se jen o úpravy menšího rozsahu, takže jsou jen takovým doplňkem k hypotékám.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies