Znáte lasagne?

Italská kuchyně je klasika a dobrá inspirace pro přípravu lehkých a chutných pokrmů. Těstoviny jsou její hlavní surovinou, možností úprav je nepřeberné množství. Dnes vám poradíme pár receptů na přípravu chutných lasagní.

Hrnec, vařečka

Recept na špenátové lasagne (pro 4 osoby)

Lasagne

250 g hrubé mouky, 1 lžíce špenátového protlaku, 1 a půl vejce, sůl

Omáčka

400 g mletého masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce oleje, sůl, mletý černý pepř

Na zapečení

200 g strouhaného sýra parmezán, máslo

Jak budeme postupovat

Drobně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme v pánvi na oleji, přidáme mleté maso, které vařechou roztrháme na menší kousky, směs neustále mícháme. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovým protlakem smíchaným s trochou vody a dusíme, až se nám odpaří voda.

Mezitím připravíme lasagne. Do prosáté mouky přidáme vejce, špenátový protlak, sůl. Smícháme a vypracujeme tuhé těsto. Rozválíme na tenký plát a krájíme obdélníky velikosti 5 x 7 centimetrů, hned je uvaříme v osolené vodě, slijeme do cedníku a necháme okapat.

Vymažeme si zapékací misku máslem a vrstvíme lasagne, které prokládáme vrstvami masové omáčky. Poslední vrstva musí být omáčka. Vše zasypeme pořádnou vrstvou strouhaného parmezánu a dáme do vyhřáté trouby zapéct asi 20 minut. Podáváme s různými kompoty a bílým pečivem.

Recept na lasagne se žampióny a brokolicí (pro 4 osoby)

1 balíček lasagní, 500 g kuřecích prsíček, 300 g čerstvých žampiónů, 300 g brokolice, 250 g tvrdého strouhaného sýra, 2 kelímky zakysané smetany, 1 velký kelímek bílého tučného jogurtu, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, olivový olej

Jak budeme postupovat

Omytou a na růžičky rozebranou brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměka. Scedíme a odložíme. Lasagne uvaříme podle návodu na sáčku, scedíme. Do větší pánve dáme trošku olivového oleje a přisypeme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme na plátky nakrájené omyté žampióny. Necháme asi 10 minut podusit, přilejeme zakysané smetany, osolíme, opepříme, chvilku povaříme a odstavíme z ohně.

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a zprudka opečeme do zlatova, lehce osolíme a přidáme do žampiónové omáčky spolu s jogurtem a polovinou strouhaného sýra.. Pořádně promícháme a podle chuti okořeníme.

Do zapékací misky skládáme ve vrstvách lasagne, připravenou směs a růžičky brokolice. Vrchní vrstva je žampiónová směs, kterou zasypeme zbytkem strouhaného sýra. Dáme asi na 40 minut do vyhřáté trouby zapéct. Pokud se nám povrch připaluje, tak použijeme na něj alobal. Podáváme se zeleninovými saláty.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies