Zimní péče o psí srst

Převážně dlouhosrstá plemena psů vyžadují v zimním období pravidelnou údržbu srsti. Zima a vše s ní spojené není pro pejsky nic příjemného. Trpí tlapky, ale i srst, které dopřáváme pravidelné kartáčování, zastřihávání a koupání.
Jorkšírský teriér

Základní údržba psí srsti v zimním období

Mezi základní údržbu psí srsti (nejen v zimním období) patří kartáčování, koupání a také pravidelné zastříhávání srsti, převážně u dlouhosrstých plemen. Srst psa je dobré také v zimním období čas od času jemně naolejovat, aby se zbytečně nevysušovala. V zimě je důležité dbát i na správnou výživu psa, neboť i to, co náš pes jí, má podstatný vliv na kvalitu srsti.

Koupání psa má svá pravidla

Péče o srst psa a výběr šampónu

Ne všechny šampóny jsou vhodné pro všechna psí plemena. Snad každý majitel psa ví, že lidské šampóny jsou pro psy nevhodné. Druh šampónu je závislý nejen na ročním období (Například na jaře je lepší používat šampóny s obsahem repelentu a v zimě šampóny s větším obsahem oleje a obohacený dalšími výživnými látkami.), ale také na stavu srsti psa.
V obchodech můžete zakoupit také šampóny, které obsahují malé množství pigmentu. Tyto šampóny jsou vhodné například pro zlaté retrívry, jezevčíky a nebo labradory. Všeobecně pro psí plemena, která mají zlaté, rezavé a nebo například černé zbarvení, protože udržují jejich srst stále lesklou a zabraňují před vyblednutím jejich přirozené barvy srsti.

Pár rad veterináře k péči o srst psa

Speciální oleje na psí srst

Existují také speciální přípravky s vyšším obsahem oleje, určené speciálně pro psí srst a její péči v zimním období. Speciální oleje na psí srst se používají u plemen, která mají svou srst již dlouhou a majitel chce srst až do dalšího koupání udržet nezacuchanou.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies