Zeleninové saláty – tipy na letní zeleninové saláty

Zeleninových salátů je mnoho druhů, a záleží pouze na vašem apetitu, který si vyberete. Připravili jsme pro vás recepty na letní zeleninové saláty, na kterých si určitě pochutnáte.
Zelenina

Zeleninové saláty – tipy na letní zeleninové saláty

Zeleninových salátů je mnoho druhů, a zaleží pouze na vašem apetitu, který si vyberete. Připravili jsme pro vás recepty na letní zeleninové saláty, na kterých si určitě pochutnáte.

Zeleninový salát s jogurtovou zálivkou

Co budeme potřebovat

30 g ředkviček, 30 g mrkve, 30 g celeru. 30 g cibule, 1 rajče, 2 listy hlávkového salátu, 2 lžíce bílého jogurtu, muškátový oříšek, sůl, lžička hořčice, petrželka, kopr.

Návod k přípravě

Zeleninu omyjeme a pokrájíme na malé kousky, salát natrháme. Z jogurtu, hořčice, kopru, petrželky, špetky muškátového oříšku a soli připravíme zálivku, kterou pak přelijeme zeleninu a promícháme.

Míchaný zeleninový salát

Co budeme potřebovat

500 g čerstvých zelených fazolek (můžeme použít i zmražené), sůl, čerstvě mletý bílý pepř , 5 vajec, 300 g bílé cibule, 300 g červené cibule, několik snítek tymiánu (může být i sušený) , 3 polévkové lžíce citrónové šťávy.

Návod k přípravě

Čerstvé fazolové lusky očistíme, zbavíme špiček a vláken. Opláchneme a 10 - 15 minut vaříme v osolené vodě.Vejce uvaříme natvrdo a rozkrájíme na osminky. Oloupeme oba druhy cibule, přepůlíme a nakrájíme na tenké polokroužky. Tymián opláchneme, 2 snítky necháme na ozdobení, zbytek jemně nasekáme.

Marináda

Připravíme si marinádu smícháním citrónové šťávy, čtyř lžic vody, soli, bílého pepře a cukru a přidáme olivový olej. V salátové míse smícháme na menší kousky pokrájené fazolky s cibulí a tymiánem. Marinádu nalijeme na salát, řádně promícháme a na povrch pokládáme osminkami vajec a následně ozdobíme snítky tymiánu a necháme cca 30 minut rozležet.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies