Zdravotní potřeby speciálně pro psy

Zdravý a spokojený pes potřebuje neustálou péči a pravidelnou očistu. V případě, že váš miláček trpí nějakou nemocí, dlouhodobého nebo krátkodobého charakteru, přichází na scénu zdravotní potřeby pro psy.
Psi běžící po schodech

Léčba – zdravotní péče o zvířata 

Péče o srst psa

Srst našich psů vyžaduje pro pěkný a zdravý vzhled pravidelnou péči. K těmto úkonům nám slouží výrobky určeny přímo pro psy. Srst musíme nejprve hezky upravit pomocí holícího strojku.

 

Ty jsou dnes cenově dostupné téměř každému a nabízejí vysoký komfort v podobě několika nástavců velikosti stříhání a velice tichý chod. Detaily na hůře přístupných místech poupravíme pomocí střihacích nůžek.

 

Péči o srst zakončíme umytím psím šampónem a dočištěním pomocí kartáčů. Pro domácí mazlíčky se dá zakoupit také speciální kondicionér nebo fén.

Zdraví – zdravotní potřeby pro psy

Ochranný límec

Tato pomůcka brání psům v okusování a olizování. Zvláště při poranění nebo kožní nemoci, je zapotřebí, aby oblast zůstala v klidu. Pes si tak sám nebude moct ještě více ublížit. Výhodné je zakoupit límec s vnitřním měkkým lemováním okrajů, aby nedráždil psa při jeho nošení.

Samotvarovací relaxačně zdravotní postel

Ano i váš čtyřnohý miláček si může užít pohodlný odpočinek. Zvláště při určitých zdravotních problémech, mu takto poskytnete úlevu alespoň během spánku.

 

Postel je vyrobena z polystyrénových kuliček a poskytuje odlehčení bolestivých partií, tím že se vytvaruje podle tělíčka psa. Postel je z odolného materiálu a cena není také příliš vysoká. Zakoupit lze od 700 Kč, záleží na velikosti psa.

Veterinární deka

Pro citlivé a nemocné psy je na trhu antirevmatická deka z dutých vláken. Chrání při odpočinku proti chladu, vlhkosti a vznikem otlaků. Cenová relace se pohybuje kolem 600 Kč.

Dentální hračka

Tato hračka plní nenápadně, pro psa zábavnou formou, hygienu zubů a dásní. Při hraní si pes pomocí hřebenových drážek na povrchu hračky, čistí zuby a masíruje dásně.

Další zajímavé články z rubriky Zdraví zvířat

Povinná očkování štěňat a koťat

Povinná předoperační vyšetření zvířat

Nejčastější choroby u štěňat a koťat

Nejčastější letní úrazy u psů a koček

Jak zpříjemnit psům letní vedra?

Nejčastější choroby u psů - 2.díl

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies