Zázračný medový nápoj

Med je nejen vynikající delikatesou, ale má také mnoho léčivých účinků. Med má antibakteriální a antibiotické účinky. Pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, doporučuje se při léčbě lupů a jiných kožních chorob a je skvělým lékem na kašel, nachlazení, chřipku či podráždění hrdla z jiných příčin.

Zázračný medový nápoj

 

Znáte medovou vodu?

 

Používá se nejen jako základ pro výrobu medoviny, ale i silným bojovníkem proti nemocem. Medovou vodu si připravíte snadno a rychle. Do hrnečku či skleničky nalijte 100 ml vlažné vody, do které přidáte 1 lžičku medu. Důkladně promíchejte a počkejte, dokud se všechen med nerozpustí. Nyní máte k dispozici 30% medový roztok, který je svým složením velmi podobný krevní plazmě.

 

Medová voda je snadno vstřebatelná, ale abyste zvýšili její účinnost, měli byste ji nechat vždy pár minut odstát a také byste ji neměli míchat kovovou lžící. V rámci prevence vůči mnoha chorobám, bychom ji měli pít každé ráno na lačno. Tak se voda dostane do střev rychleji a tím se také rychleji vstřebá do krve.

 

Můžete si ji ale vypít i na večer. A pokud se bojíte, že budete muset v noci častěji na “malou”, nemějte strach. Medová voda ledviny spíše zklidní. Vždy si však připravte čerstvou medovou vodu, nikdy si nemíchejte zásobu na více dní. Pokud medovou vodou potřete pokožku, bude jemnější a získá i větší lesk. Medová voda je vhodná především pro ty, které trápí lupénka nebo nekróza tkáně.

 

Účinky medové vody

 

Prospívá střevní mikroflóře, dokáže perfektně nastartovat metabolismus a je účinnou prevencí před zácpou. Díky medové vodě pročistíte střeva. Zbavíte je tak parazitů a zabráníte i dalšímu množení. Prospívá i plicím, protože je čistí od hlenu. Pomáhá tedy i proti bronchitidě. Medová voda je skvělým nápojem i v případě, že se rozhodnete pro půst či dietu. Vyzkoušejte i vy tento nápoj, určitě nebudete litovat.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies