Závěsná houpací křesla

Dostaňte se na chvíli z hektického způsobu každodenního života a odpočiňte si v pohodlných houpacích křeslech.

Závěsné houpací křeslo

Závěsná křesla dodají interiéru šmrnc

Všichni známe klasická houpací křesla, která se nikdy neodlepí od podlahy a jejich nohy jsou zaoblené tak, aby se křeslo dokázalo se svým majitelem houpat. Jsou vyráběny z různých materiálů, ale nejpoužívanější je stále dřevo a v posledních letech se začal hojně využívat i ratan. Proutěná křesla vypadají svým způsobem daleko přírodněji a jsou také více pohodlná.

Závěsná křesla, na rozdíl od klasických křesel, jsou dnes mnohem častěji pořizována a to nejen do interiérů, ale také do venkovních prostor poblíž domu, jako jsou terasy nebo zahrady. V prostorách domu nebo teras vypadají velice elegantně a způsob zavěšení lze využít ve dvou různých variantách. Každá z nich má své výhody, ale pokaždé v jiné cenové skupině. Rovněž jejich zpracování může mít více podob a tvarů. Ceny jednotlivých kusů se liší od velikosti a použitého materiálu.

Stojan nebo strop?

Máte-li pevný strop v bytě nebo v domě a lze do něj vrtat, pak můžete využít levnější varianty a křeslo zavěsit na dostatečně silný hák. Pokud však jsou vaše stropy ze sádrokartonových desek, na tuto možnost raději zapomeňte. V jiném případě byste se museli provrtat skrz desky tak, abyste je příliš neponičili a hák dokázali ukotvit do betonového stropu.

Pro tyto případy je možnost k závěsnému křeslu pořídit velice efektivní stojan, který je vyroben z pevného a kvalitního dřeva. Je přímo uzpůsoben pro závěsná křesla a jeho součástí je již předem připravený nástroj pro uchycení křesla. Stojan je však sám o sobě mnohem dražší nežli samotné křeslo. Stojan lze umístit do venkovních i vnitřních částí domů.

Co je důležité vědět

Před nákupem závěsných houpacích křesel si zajistěte dostatečnou plochu v místnosti, pokud uvažujete nad koupí křesla i se stojanem. Ten totiž zabere větší místo a to kvůli konstrukci. Ta je vyrobena tak, aby byla zajištěna stabilita celého setu. Poinformujte se, jakou nosnost křeslo má, abyste pak nebyli překvapeni, že vás nebo jiného člena vaší rodiny neunese. Křeslo pro jednoho má většinou nosnost 120 kg, dvoumístné udrží až 160 kg.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies