Zatočte se špínou v koupelně

Koupelna patří mezi místa v domácnosti, kde se nečistoty usazují častěji, než bychom si přáli. Prach, vodní kámen, nečistoty mezi kachličkami, upatlané vodní kohoutky či zrcadla... Víte, jaké přípravky jsou vhodné pro úklid koupelny? Poradíme Vám!

Vodovodní baterie v koupelně

Údržba umyvadel a van

Vany a umyvadla čistěte pravidelně, protože zašlé nečistoty se mnohem hůře odstraňují. Na smaltovaný povrch lze použít jakékoliv čistící přípravky, protože vydrží téměř všechno. Na kameninových površích mohou některé čistící prostředky zanechat fleky, na akrylátových plochách zase není vhodné používat písky ani jiné abrazivní přípravky, protože se hůř oplachují a mohou povrch poškrábat. Na výše uvedené povrchy (bez rozdílu) jsou nejvhodnější tekuté čističe vytvářející pěnu, které jsou určeny pro koupelny. Takové čisticí prostředky si mnohem lépe poradí s běžnými nečistotami a vodním kamenem, než ty, které jsou určeny pro univerzální použití.

Tip:

Vodní kámen lze z vany nebo umyvadla odstranit i pomocí dochucovadel, které máte ve spíži. Smíchejte v hrnci ocet se solí v poměru 3:1, přiveďte k varu a poté nalijte na požadované místo. Nechte chvíli působit a nakonec opláchněte vodou.

Ocet - všestranný pomocník v domácnosti

Čistíme odpady a sifony v domácnosti

Čisté zrcadla a kohoutky během chvilky

Skvrny od zubní pasty a zaschlých kapek vody na zrcadlech a nebo kohoutcích jednoduše odstraníte pomocí navlhčené utěrky z mikrovlákna. Povrch jednoduše přetřete a bude opět jako nový - zrcadla budou čistá a bez čmouh, kohoutky se budou krásně lesknout. Použít můžete i přípravky na skla a okna, ovšem práce s nimi vám potrvá déle. Pokud máte v koupelně sprchový kout nebo sprchovou zástěnu k vaně, nejvhodnějším řešením je použití speciální stěrky. Důležité je se naučit s ní správně pracovat.

Pryč se špínou mezi spárami

Spáry mezi dlaždicemi nebo přechody mezi stěnou a vanou mají tendenci žloutnout či šednout. Co tedy dělat, aby spáry byly opět čisté? Rozhodně je nemusíte centimetr po centimetru drhnout pomocí kartáčku. Nejjednodušším řešením je použití  přípravků s bělicím účinkem. Na požadované je jednoduše nalijete, po pár minutách setřete a nakonec důkladně omyjete vodou.

Čistíme spáry u keramických obkladů

Koupelna ve stylu Feng-šuej

Jak zbavit váš domov plísní

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies