Zateplení oken na zimu

Jak efektivně zateplit okna na zimu? Pokud chcete alespoň částečně zamezit úniku tepla a nechce se vám investovat do plastových oken, izolačních skel nebo fólií, máme pro vás i levnější řešení.
Zimní krajina

Izolační skla pro zateplení oken

Sklo je nejdůležitější a největší částí všech oken a určuje svou největší plochou míru tepelné izolace. Skla pro zasklenní jsou použita nejčastěji dvouvrstvá (dithermální skla) ve složení sklo mezera (vymezená rámečkem ) a sklo. Aby mohlo izolační sklo plnit rozmanité funkce, kombinuje se s různými druhy skel, čímž se zajistí větší tepelná izolace, zvukově izolační, bezpečnostní a protisluneční funkce.

Plastová okna - tepelná izolace

Plastová okna jsou v dnešní době nejznámějším řešením úspory tepla v domácnostech. Až na výjimky jsou okna z umělé hmoty (plastová okna) vybavena tepelně - izolačním dvojsklem, a tak můžete ušetřit za náklady na vytápění bytu či domu. Navíc ušetříte i za okna samotná, neboť jejich pořizovací náklady jsou nižší než u nových dřevěných oken.

Bezpečnostní fólie napomáhá také k zateplení oken

Velkou výhodou instalace bezpečnostní izolační fólie je možnost úpravy libovolného stávajícího zasklení, aniž byste museli nutně provádět stavební nebo konstrukční úpravy okenních rámů a zasklení. Instalace se provádí z vnitřní strany zasklení. Fólie jsou čiré s propustností 80 % denního světla. Instalace bezpečnostní fólie nemění vzhled původního zasklení, pouze mechanicky zpevňuje prosklení oken a z velké části přispívá k jejich zeteplení.

Levnější způsoby zateplení oken

Pokud chcete alespoň částečně zamezit úniku tepla a nechce se vám investovat do plastových oken, izolačních skel nebo fólií, máme pro vás i levnější řešení.

Tmelem utěsněte mezerky

Před zimním obdobím je vhodné, abyste svá okna (plastová nebo dřevěná) zkontrolovali a zjístili v jakém stavu jsou a jestli jsou správně utěsněná. Pokud mezi oknem a zdí jsou jakékoliv mezerky, je vhodné je utěsnit tmelem. Jaký tmel použít vám poradí ve specializovaných obchodech.

Tip pro úsporu tepla v domácnostech

K velmi efektivním řešením patří také zateplení domácností pomocí alobalu. Alobal nastříhejte na pruhy a nalepte jej obyčejným lepidlem za radiatory. Hliníková folie odráží teplo, které vytváří radiátory směrem do chladné venkovní zdi a zabrání tím nadměrnému úniku tepla. V místnostech se díky tomuto řešení zvýší teplota až o 4°C.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies