Zařizujeme dětský pokoj pro novorozeňata a batolata

V dnešním díle našeho nového seriálu se zaměříme na to, jak zařídit dětský pokoj pro novorozence a batolata. S výbavou dětského pokoje by se mělo začít již před narozením potomka. Rodiče by měli dopřát dítěti bezpečné výrobky, které nejsou zdraví škodlivé.

Dětský pokoj

Zařizování dětského pokoje - jak na to?

Prakticky, funkčně a stylově vybavit dětský pokoj není vůbec snadné, je potřeba vhodně zvolit jeho jednotlivé části tak, aby poskytli dítěti co největší pohodlí a zároveň také splňovali všechny bezpečnostní podmínky.

Vhodná výbava dětského pokoje je finančně náročnější, ale vyplatí se! Větší polovina nastávajících rodičů zdědí výbavu dětského pokoje včetně oblečení a hraček od rodinných příslušníků, kterým už děti trochu odrostli.

Co by nemělo v dětském pokoji pro novorozeňata a batolata chybět

V dětském pokoji pro novorozeňata a batolata by v žádném případě neměla chybět postýlka s kvalitní matrací, skříňka na oblečení a přebalovaní pult. Vhodná podlahová krytina a osvětlení jsou také velmi důležité.

Vhodné barvy do dětského pokoje

Do dětského pokoje jsou nejvhodnější barvy pastelové, které nepůsobí agresivním dojmem. Většinou se dětský pokoj pro holčičky zařizuje v růžových odstínech a pro chlapečky v modrých. Pokud nejste zastánci těchto barev, můžete zvolit i jinou barvu, například světle žlutou, oranžovou a nebo zelenou.

Výběr dětské postýlky

Miminko stráví v postýlce takřka většinu svého času. Proto bychom měli jejímu výběru věnovat náležitou pozornost. Než dětskou postýlku koupíte, rozmyslete si dobře, jakému účelu by měla posloužit. Současným trendům odpovídá postýlka o rozměrech 140 x 70 centimetrů na kolečkách, výsuvnými bočnicemi a výškově polohovatelným roštem. Z důvodu bezpečnosti nesmí být tyčky v postranicích dále než 7,5 centimetrů.

Vybavení dětské postýlky

Do dětské postýlky musíme pořídit kvalitní matraci, peřinky a povlečení (nejlépe bavlněné). Velmi populární jsou také takzvaná „nebesa“, tedy závěs okolo postýlky, který poskytuje dítěti částečné soukromí. Hlavní zásadou je, aby veškeré potahové látky byly z kvalitního materiálu a měly antialergické vlastnosti.

Vhodné osvětlení do dětského pokoje

Dětský pokoj by měl být osvětlen tak, aby byl maximálně zamezen přístup dítěte k elektrické části (vypínačům, zásuvkám, lampám). Je proto lepší dát přednost stropním světlům nebo nástěnným lampám umístěným mimo dosah dítěte.

Barevné hrací koberce jsou v módě

Malé děti si hrají na zemi, proto je volba podlahové krytiny důležitá.Ve specializovaných obchodech se prodávají veselé koberce s dětskými motivy, které se dětem nejen líbí, ale jsou také praktické pro jejich každodenní hrátky.Důležité je, aby podlahová krytina podlahu zateplila, snadno se udržovala a také byla na dotek příjemná.

V příštím díle se dozvíte více o vhodném zařízení dětského pokoje pro děti předškolního a školního věku. Těšit se můžete také na článek o vhodných hračkách pro vaše dítě.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies