Zařizujeme byt pro alergika

Pokud patříte vy a nebo někdo z vaší rodiny mezi alergiky, je důležité zajistit vhodná opatření pro zamezení výskytu roztočů a jiných alergenů. Než tedy začnete zařizovat byt, sepište si předem vše, čeho byste se měli při jeho zařizování vyvarovat.
Okno, záclona, dítě

Než začnete zařizovat byt pro alergika

Pokud patříte vy a nebo někdo z vaší rodiny mezi alergiky, je důležité zajistit vhodná opatření pro zamezení výskytu roztočů či jiných alergenů, které by mohli nemocnému uškodit. Než tedy začnete zařizovat byt, sepište si předem vše, čeho byste se měli při jeho zařizování vyvarovat (koberce, záclony, příliš mnoho nábytku a dekorativních věcí, na kterých by se zbytečně usazoval prach).

Vyvarujte se kobercům

Pokud zařizujete byt pro alergika, snažte se minimalizovat textilie. Koberce sice vypadají hezky, ale jsou přímo rájem pro kdejaké roztoče. Pokud máte na výběr, raději si pořiďte plovoucí podlahu, protože ta je mnohem méně náročná na údržbu.

Záclony versus žaluzie

Záclony sice patří mezi dekorativní prvky domova, ovšem pokud žijete s alergikem, je vhodné na ně raději zapomenout. Vhodnou volbou je pořízení žaluzií, které jsou jednodušší na údržbu.Vybrat si můžete z bohaté nabídky odstínů, materiálů i výrobců. Oproti záclonám jsou i finančně dostupnější.

Nezapomeňte na vhodnou postel

Ložnice a nebo jiný pokoj, kde bude alergik spát, by se měl nejlépe každý den uklízet. Pravidelné utírání prachu a větrání je nutností. Péřové přikrývky a polštáře nahraďte raději těmi, které mají uvnitř duté vlákno, nezapomeňte je každodenně větrat. Povlečení měňte nejméně 1x za 14 dnů, přikrývky a polštáře 1x za 3 měsíce.

Víte, jaká je ideální vlhkost v bytě?

Vlhkost v bytě uchovávejte přibližně okolo 50 %, při vyšší vlhkosti vznikají ideální podmínky k množení roztočů, plísní a dalších mikroorganismů. 

Další články z rubriky Dům a bydlení

Zařiďte si domov ve znamení zvěrokruhu – 1. díl

Zateplení fasád – tepelná izolace

Tipy, jak zamaskovat umakartové jádro

Stylové bydlení s nádechem venkova

Výběr obývací stěny - jak na to?

Starý nebo nový byt?

Termografie – zjistěte kde vám v domácnosti nejvíce uniká teplo?

Nová střecha – jaká bude ta nej?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies