Zařízení dětského pokoje pro děti předškolního a školního věku

V dnešním článku si povíme více o vhodném zařízení pokoje pro děti předškolního a školního věku. Vhodně vybraná postel s kvalitní matrací, skříně s dostatečným úložným prostorem a také polohovací psací stůl s židlí, by měli být jeho nezbytnou součástí.

Dva kluci v dětském pokoji

Co by nemělo v dětském pokoji chybět

V dětském pokoji pro děti předškolního a ranného školního věku, by rozhodně nemělo chybět dobré osvětlení, kvalitní koberec, vhodně vybraná postel s kvalitní matrací, skříně s dostatečným úložným prostorem a také psací stůl s židlí. O osvětlení a vhodných podlahových krytinách jsme již psali v minulem článku, v dnešním článku se zaměříme na výběr vhodné postele a psacího stolu pro vaše dítě.

Vhodná postel pro vaše dítě

Pro děti předškolního a ranného školního věku jsou nejvhodnější palandy, které jsou ideálním řešením pro úsporu místa v dětském pokoji, zejména pokud máme dvě děti podobného věku. Při výběru vhodné palandy platí všeobecná zásada: spodní lůžko musí být ve výšce alespoň 40-ti centimetrů od země, horní lůžko pak alespoň 155 centimetrů od země. Obě dvě děti musí mít nad sebou dostatek místa, aby se mohli v posteli bez problémů posadit. Kvalitní, antialergická matrace by měla být samozřejmostí.

Škola volá!

A je to tady, vaše dítko jde do školy. S nově nastávajícími školními povinnostmi, nastanou také vám rodičům povinnosti s novým vybavením jeho pokoje. Dítě v takovém věku potřebuje praktický psací stůl a také židli, kde bude moci v klidu poznávat nový svět. Z postýlky už také vyrostlo, tak je na čase na novou postel.

Vhodný psací stůl

Psací stůl by měl mít naklápěcí desku (vhodný rozměr pracovní plochy je cca 70x120 centimetrů), kterou lze posunovat směrem nahoru. Samozřejmostí by také měli být šuplíky, do kterých si dítě může uložit školní potřeby.

Vhodná židle zajistí správné držení těla

Pro správný vývoj postavy a držení těla dítěte je rovněž důležitý výběr správné židle. Vhodné jsou židle v polohovacím provedení, kde lze nastavit vhodnou výšku. Sedák židle by měl být tvrdší a podpírat co největší část stehen. Bederní opěrka by měla být také regulovatelná. Důležité také je, aby dítě při sezení na židli, mělo vždy nohy na zemi!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies