Zařízení bytu pro alergiky

Alergie mohou být zákeřné, a to především pro ty, kteří se nesnaží vyhýbat alergenům. Jak si zařídit byt tak, aby byl vhodný pro alergika? To vám poradíme v následujícím článku…
Židle a pohovka

Žádné koberce v domácnosti

Při zařizování bytu, ve kterém bude bydlet alergický člověk se nesmí zapomínat na to, že koberce jsou ze všeho nejhorší. Pokuste se vyvarovat všem podobným věcem, které rájem pro udržování částeček prachu. Plovoucí podlaha nebo dlažba je výbornou variantou, která je navíc velmi jednoduchá na údržbu. Důležité je však každodenně se zbavovat prachu, který se usazuje i na hladkém povrchu a při sebemenším pohybu se rozvíří do vzduchu.

Místo záclon dřevěné žaluzie

Také záclony udržují spoustu prachu. Lepší alternativou jsou dřevěné žaluzie, které jsou velmi moderní a estetické a jednoduché na údržbu.

Umělé květiny

Pokud budete uvažovat nad umělými květinami jako dekorací, zvolte takové, které nejsou příliš členité. Lepší jsou jednoduché květiny s velkými listy, které raz dva opucujete od prachu a nemusíte tím trávit hodiny. Umělých květin je na trhu velmi široký sortiment a určitě si vyberete tu svou.

Dřevo je lepší než kov

Dřevěný nábytek je pro alergiky lepší než kovový. Dřevo obsahuje ve své struktuře malé rýhy, kde se prach usadí lépe než na hladkém povrchu kovového nábytku. Taktéž se lépe udržuje.

Vysavač pro alergiky

Vysavač pro alergiky uvítá snad každý alergik. Je šetrný a nemusíte se při úklidu obávat, že dostanete astmatický záchvat kvůli rozvířenému prachu.

Domácí dílna - další zajímavé články

Jak si vybrat počítačový stůl

Nábytek a bydlení - vestavěné skříně

Bydlení - moderní dekorace pro váš dům a byt

Nábytek - postele a jejich typy

Nábytek - úspora místa v bytě či domě

Domácí výroba dílenského stolu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies