Zánět žaludku u psů

Zánět žaludku jedno z nejčastěji vyskytujících se onemocnění u psů. Toto onemocnění může být vyvolané velkým množstvím příčin. Při začínajících příznacích je nutné, abyste se svým psem co nejdříve navštívili veterinárního lékaře.

Pes, míč

Zánět žaludku u psů a jeho příčiny

Častou příčinou zánětu žaludku u psů jsou dietní chyby, kterých se chovatel při krmení psa dopouští (příliš teplé nebo studené krmivo, znečištěné krmivo atd.), Velmi často vyvolávají tento zánět žaludku také cizí tělesa, které pes náhodně pozře (například drobné kamínky, pecky od ovoce, kousky oblečení nebo drobné umělohmotné věci).

Příznaky onemocnění u psů

Žaludeční sliznice psa je zesílená, zduřená a zřasená. Nemocný pes má trávicí potíže, ve většině případů trpí plynatostí, nechutenstvím a celkovou slabostí. Zánět žaludku doprovází i časté zvracení (často se žlučí nebo také s krví).

Nemoci psů - léčba zánětu žaludku

Při začínajících příznacích je nutné, abyste se svým psem navštívili veterinárního lékaře. V opačném případě, pokud byste čekali příliš dlouho, hrozí pejskovi dehydratace.

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Vývoj štěněte

Parvoviróza u štěněte

Výcvik štěněte

Očkování a vzteklina

Onemocnění uší u psů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies