Zamaskujte kabely

Kabely trčící na stěnách, kabely válející se na zemi, případně „pavučina“ z kabelů pod pracovním stolem… Uznejte sami, že se ve výše uvedených případech rozhodně nejedná o estetickou záležitost. Naštěstí existuje hned několik způsobů, jak se dají nevzhledné kabely snadno, rychle a také levně zamaskovat. Víte, jak? Poradíme vám!

Maskování nevzhledných kabelů

Kabely jsou potřeba, ale nemusí být vidět!

Pro někoho možná maličkost, pro jiného podstatná věc, která může zkazit celkový estetický dojem z místnosti. Ano, kabely jsou potřeba – bez nich by lampa nesvítila, televize nevysílala, rádio nehrálo, apod. Spotřebičů máme v domácnosti plno, obvykle jsou navíc umístěny blízko u sebe. Nezřídka se tak stává, že se z původního, jednoho kabelu, stane s postupem času pavučina, kde se jen těžko pozná, který kabel k čemu patří. Navíc, ten kdo vstoupí do místnosti, si obvykle toho ihned všimne. Co myslíte, musí být nutně kabely jednotlivých spotřebičů umístěny tak, aby je každý viděl? Nemusí! Přitom existuje mnoho způsobů, jak se dají snadno a rychle zamaskovat. A právě o nich si povíme v následujících řádcích.

Tipy, jak zamaskovat kabely

Máte-li televizi pověšenou na zdi, můžete vyčnívající kabel zamaskovat speciální lištou, někdy označovanou jako tzv. sloupec. S její pomocí docílíte toho, že se nevzhledně trčící kabel esteticky skryje, navíc se díky odnímatelné střední části k němu snadno dostanete. Cena za jeden metr takové lišty se pohybuje od 200 Kč výše – záleží na šířce lišty (tzn. kolik je schopná pojmout kabelů) a materiálu, ze kterého je vyrobena (plastová, hliníková, atd).

Kabely, které se volně válejí po zemi, můžete snadno umístit do soklových lišt, které jsou estetickým přechodem mezi podlahovou krytinou a stěnou. Vybrat si můžete ze dvou základních typů: první typ kabel (obvykle jen jeden) pouze skryje, druhý typ umožňuje do svých drážek zasunout až několik kabelů zároveň. Mohou být vyrobeny z plastu, hliníku, imitace dřeva, apod. Cena ze jeden metr soklové lišty se pohybuje okolo 100 Kč.

Nejhorší je to s kabely, které se běžně nacházejí pod pracovním stolem. Kabel od monitoru, zdroje, tiskárny, nabíječky k mobilnímu telefonu, apod. Během chvilky je pod stolem „pavučina“, ze které vytáhnout kabel, který zrovna potřebujete, je téměř nadlidský úkon. Naštěstí existuje mnoho praktických pomocníků, které takto vzniklou pavučinu zkrotí! Oblíbené jsou například horizontální kabelovodiče, které jsou montovány na spodní části pracovní desky a nebo speciální tašky na kabely. Do tašky se kabely jednoduše umístí, taška se pověsí na zeď a protáhnou se z ní jen potřebné konce.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies