Základní pravidla údržby interiérových dveří

Když vybíráte nové dveře, představujete si spíše, jak ozdobí váš byt. Málokdo už při výběru dveří přemýšlí i nad praktickou stránkou věci - přesněji nad tím, jakou péči budou dveře potřebovat, aby zůstal nadlouho zachován jejich krásný vzhled. Péče se může trochu lišit v závislosti na materiálu dveří.

dveře - péče a údržba

 

Dveře mohou být z různého materiálu, proto je nejlepší informovat se o péči u prodejce či přímo u výrobce. Zjistěte si veškeré informace o tom, jak o jednotlivé materiály správně pečovat. Pokud mají vaše dveře moderní povrch, který je odolný vůči prachu a běžného znečištění, bude vám k úklidu stačit suchý či jen lehce navlhčený hadřík. Jemně přetřete povrch dveří nejlépe utěrkou z mikrovlákna.

 

Nikdy nepoužívejte čistící prostředky, jejichž základ tvoří větší množství chlóru. Na dýhované typy dveří používejte raději speciální produkty. Zkuste si nechat poradit od odborníků. Když vlastníte dveře z pískovaného či leptaného skla, musíte o ně pečovat také speciálním čistícím přípravkem - pěnou nebo impregnací, která chrání před znečištěním. Seženete je v drogerii nebo také ve sklenářství.

 

Nechcete v domácnosti používat chemické čistící přípravky? Tak si vytvořte svůj domácí čistič. Smíchejte ocet (1 lžička), trochu tekutého mýdla (kapka) a 4 hrníčky teplé vody. Tato směs je vhodná pro jakýkoliv materiál, neboť je velice šetrná. Nepečujte jen o samotný povrch dveří. Nezapomeňte pečovat i o zámek, kliku a panty neboli dveřní závěsy. Ocel a mosaz jde oživit a vycídit pomocí speciálních past či jiných leštících přípravků.

 

Pokud chcete, aby vaše dveře odolávaly jak zvířecím drápkům, tak i dětem v zápalu hry, pořiďte si dveře s oblíbeným CPL umělým povrchem, který je ze středně-tlakého laminátu. Dveře jsou pevnější, odolnější a můžete si dokonce vybrat z obrovského množství barev. Dveře také mají realistické textury, takže vypadají opravdu luxusně.

 

Nejméně odolné jsou dveře s obyčejnou fólií. Tyto dveře jsou levné, ale musíte o ně opatrně pečovat. Nepoužívejte žádné abrazivní látky, jinak fólii nenávratně poškodíte. Jestli si zvolíte dýhované dveře, jež jsou krásné a rozmanité (každý kus je originál), tak ale počítejte s tím, že mohou postupem času změnit svůj vzhled a péče o ně není snadná.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies