Zajímavé pokojové rostliny pro váš domov

Máte rádi domov plný krásných a zajímavých pokojových rostlin? Pokud ano, přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém se dozvíte více o netradičních, krásných a zajímavých rostlinách, které vám zkrášlí váš domov.

Květ kaktusu

Aeschynanthus ‘Twister’

Aeschynanthus ‘Twister’ je novinkou na trhu pokojových rostlin. Tato pokojová rostlina má netradičně tvarované listy, které vypadají jako spirálky a pyšní se zajímavými červeno-oranžovými trubkovitými květy.

Phalaenopsis - můrovec

Phalaenopsis je rostlina z třídy orchideí. Je z orchideí nejnáročnější, při správné péči nám však může kvést po celý rok. Její rozměrné kulaté květy se sbíhají v dlouhé kolosy. U Phalaenopsisu neznáme dobu klidu, protože péči vyžadují po celý rok a nepřizpůsobují se žádným zvláštním podmínkám.

Conophytum bilobum - živé kamínky

Konofytum (Conophytum bilobum) známé také jako „živé kamínky“, je velmi oblíbená pokojová kaktusovitá rostlina, která pochází z jižní Ameriky. Tomuto druhu vyhovuje běžná pokojová teplota. V zimě by měla být rostlina na suchém, chladném stanovišti.

Mucholapka podivná

Mucholapka byla objevena v roce 1736 Arthurem Dobbsem. Tato “masožravá“ rostlinka je velmi zajímavá a populární. Ideální teplota pro mucholapku se v létě pohybuje kolem 15 - 35 °C. Při vyšší teplotě musíme rostlině zajistit vysokou vzdušnou vlhkost.

Australská třešeň (Eugenia Myriophylla)

Australská třešeň patří mezi pokojové bonsaje. Tomuto druhu vyhovuje běžná pokojová teplota. V zimě by měla být rostlina na suchém, chladném stanovišti. Tvarování drátem je velmi snadné, neboť její dřevo je velmi pružné.

Senecio rowleyanus

Senecio rowleyanus pochází z Afriky. Rostlinamá dlouhé výhony,na kterých jsou listy, které připomínají navlečené korálky na niti. Nejvíce rostlině vyhovuje normální pokojová teplota okolo 23 °C, ale snese i teplotu až kolem 29°C. Starší rostliny mají raději chladnější místa, o teplotě okolo okolo 18°C.

Aporocactus flagelliformis

Aporocactus (Aporocactus flagelliformis) má svislé oddenky s krásnými malinovými kvítky. Aporocactus (Aporocactus flagelliformis) vyžaduje mnoho slunce, tomuto druhu vyhovuje běžná pokojová teplota.

Rostliny a jejich pěstování - další užitečné rady

Bambus, mini bambusy - charakteristika a základní rady pro pěstování

Kaktusy a jejich oblíbené druhy

Epifitní pokojové rostliny a jejich pěstování

Pozor na jedovaté pokojové rostliny!

Jak pěstovat Aloe Vera?

Oblíbené druhy masožravých rostlin

Pěstování pokojových rostlin v hydroponii

Rostliny vhodné do kanceláří

Papája, charakteristika a základní rady pro pěstování

Banánovník (Musa), charakteristika a základní rady pro pěstování

Oblíbené pokojové rostliny

Pokojové rostliny a jejich rozmnožování

Pokojové rostliny potřebují tvarování a zastřihávání

Květináče pro pokojové rostliny - jak lahodit oku

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies