Zahradní krb je mnohem lepší než přenosný gril

Krásné počasí přímo vybízí k vaření venku. Tak proč si nepostavit zahradní krb? Buď si ho objednáte u firmy a necháte jeho stavbu na profesionálech nebo si poradíte sami.

Zahradní krb

 

Zahradní krby jsou vyráběné takovým způsobem, aby je kdokoliv zvládl sám postavit. Jejich sestavení opravdu není nijak složité. Žádná odborná montáž není nutná. Zahradní krby jsou vlastně stavby “na sucho”, což znamená, že nebudete potřebovat žádný spojovací materiál.

 

Vyrábějí je z betonu s ocelovou výztuží. Můžete si vybrat z mnoha odstínů betonu, pracovních ploch i střech. Raději sázejte na kvalitu než na nízkou cenu. Myslete na vysoké teploty a nepříznivé povětrnostní podmínky, kterým krb bude muset odolávat. Určitě pro něj zvolte místo v závětří a tam, kde je pevná podlaha - ideálně dlážděná. Podstavec zahradního krbu je těžký a musí být dostatečně pevný, aby zajistil stabilitu celého zahradního krbu.

 

Další krbovou částí je dutina, která slouží pro uskladnění paliva. Zahradní krb se dále skládá z ohniště, pracovní plochy, jež slouží k odkládání kuchařských pomůcek, a samozřejmě vyjímatelný popelník pro snadnou údržbu. Popelník nemají všechny venkovní krby. K topení můžete použít jakékoliv dřevo, ale musíte ho nasekat na menší kousky. Když budete grilovat, dřevěné uhlí je ideální a nejpohodlnější formou.

 

Výhody zahradního krbu

 

  • Když si pořídíte krb, máte 2 výhody v jednom. Můžete v něm potraviny tepelně upravovat, ale také si můžete užívat příjemnou romantickou atmosféru s kulisou otevřeného ohně.
  • Po použití jej nemusíte uklízet. Vždy je k dispozici.
  • Zahradní krby jsou odolnější vůči povětrnostním vlivům. Ale jestli ho i tak chcete něčím ochránit, můžete jej přikrýt ochranným potahem či vhodným vakem.
  • Neobtěžuje vás kouř, který vzniká při spalování tuku či při rozpalování uhlí. Zplodiny odcházejí stříškou krbu.
  • Do krbu můžete klidně dát i dřevo či dřevěné uhlí.
  • Údržba je snadná, musíte jen vymést popel a vysypat popelník. Ale nezapomínejte pečovat o grilovací rošt a další doplňky.
  • Pokud jste zapomněli na odkládací plochu, snadno si krb dovybavíte.
  • Zahradní krb je trvalý, estetický a praktický doplněk zahrady.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies