Zahradní grily - jaký si vybrat?

Doba grilování už klepe na dveře. Přemýšleli jste o tom, na čem budete letos grilovat své oblíbené grilované pochoutky? V dnešním článku se dozvíte více o zahradních grilech a jejich typech.
Zahradní grily

Grilování na zahradě

Úprava pokrmů tímto způsobem je oblíbená po celém světě a u nás zaznamenala v posledních letech veliké změny. Zvětšil se také počet lidí, kteří holdují této zálibě. Postupně se vyvinula samostatná kuchařská škola s řadou zvláštností, které sledují jeden společný cíl. Připravit účastníkům příjemný společenský zážitek spojený s konzumací potravin.

Široká nabídka zahradních grilů

Na našem obchodním trhu je dnes obrovský výběr grilů. Klasické na dřevěné uhlí a brikety, plynové, lávové, elektrické s poklicemi nebo bez nich, kovové , kamenné či betónové a dokonce lze koupit i grily na jedno použití, takže si můžete připravit jídlo třeba na balkóně, pokud máte tolerantní sousedy.

Grily a jejich základní typy

  • Grily na dřevěné uhlí
  • Elektrické grily
  • Grily plynové
  • Lávové grily
  • Vodní grily

Grily na dřevěné uhlí

Grily na dřevěné uhlí jsou nejlevnější, ale toto grilování patří mezi nejpracnější. Vrstva dřevěného uhlí se musí prohřát a vyhořet, protože se samotným grilováním lze začít až tehdy, když jsou uhlíky správně nažhavené.

Elektrické grily

Elektrické grily jsou vhodné na terasy a balkóny, kde je v blízkosti zdroj elektrického proudu. Elektrické grily jsou vybaveny roštem nebo elektrickou pánví. Pevné grily bývají součástí elektrických sporáků a multifunkčních pečících nebo mikrovlnných trub.

Grily – plynové a lávové

Plynové grily pracují na podobném principu jako grily na dřevěné uhlí, ale jsou vybaveny plotnou, pod níž se spaluje plyn.

Vodní grily

Grilování na vodním grilu probíhá ve směsi horkého vzduchu, dýmu a především vodní páry. Horký vzduch prosycený vodními parami působí na grilovaný pokrm rovnoměrně ze všech stran, maso není třeba otáčet.

Moderní zahrada - rady pro krásnou zahradu

Moderní zahrada – krásná po celý rok

Moderní zahrada – módní trendy zahrad

Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou

Dřevostavby – rychlé a levné bydlení

Kdy zvolit lamelový plot?

Optické klamy skryjí nedostatky zahrady

Originální nápady pro vaši zahradu

Rady k výběru venkovního osvětlení

Dětský koutek ve vaší zahradě

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies