West Highland White teriér

West Highland White teriér je velmi temperamentní, rychlý, svérázný, veselý, přátelský, ostražitý, bystrý, hledající zábavu, vytrvalý a učenlivý. Ale také notně tvrdohlavý a samostatný psík, který miluje děti.

West Highland White teriér

West Highland White teriér a jeho původ

West Highland White teriér byl vyšlechtěn k lovu vyder, lišek a nejrůznější škodné a má společné předky se skotským teriérem, kernteriérem a Dandie Dinmont teriérem. Výběrovým šlechtěním s bílými psy z okolí Poltalloch v Agryllu vzniklo v 19. století toto charakteristické plemeno v podobě, v jaké jej známe dnes.

Charakteristika a povahové rysy psa

West Highland White teriér je velmi temperamentní, rychlý, svérázný, veselý, přátelský, ostražitý, bystrý, hledající zábavu, vytrvalý, učenlivý, ale také notně tvrdohlavý a samostatný psík. V rodině je westík velmi přítulný a miluje děti.

West Highland White teriér a jeho výška, váha, srst

Průměrná výška West Highland White teriéra se pohybuje v rozmezí 25 až 28 centimetrů. Váha je úměrný výšce, standart FCI váhu neudává. Váha se pohybuje v rozmezí 7 až 9 kilogramů. Srst West Highland White teriéra je tvořená krycí srstí a podsadou, svrchní srst je tvrdá, dlouhá kolem 5 cm, bez kudrlin, podsada je krátká, měkká, uzavřená. Zbarvení srsti je vždy bílé.

Péče o srst West Highland White teriéra

Pouze v období línání je nutné denní kartáčování k odstranění uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.

Výchova West Highland White teriéra

Výchova West Highland White teriéra probíhá většinou bez problémů, měla by začít již od ranného věku štěněte. West Highland White teriér se dožívá průměrného věku 14 let, ale i déle.

Pohyb psa

Snažte se zajistit West Highland White teriérovi hodně pohybu.

West Highland White teriér – zajímavost

West Highland White teriérovi se také říkalo Poltalloch Terrier nebo Roseneath Terrier. Tyto názvy dostal podle dumbartonshirského sídla vévody z Agryllu, který byl známým fanouškem tohoto plemene.

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies