Vyzkoušejte titanové nádobí

Titanové nádobí patří mezi nejoblíbenější. Šetří nejen náš čas, ale také naše peníze. Poradíme Vám, na co si dát při koupi titanového nádobí pozor.

Titanové nádobí

Titanové nádobí je velmi oblíbené

Titanové nádobí zažívá v současné době velký boom. Vybrat si můžeme z mnoha značek, které jsou cenově dostupné pro každého. Cena za titanové nádobí se pohybuje v rozmezí od několika stokorun až po několik tisíc korun. Uvažujete také o tom, že si domů pořídíte tento typ nádobí? Pokud ano, přečtěte si následující článek.

Titanové nádobí není vyrobeno pouze z titanu

I když se tomuto speciálnímu nádobí říká titanové, není tomu tak. Jedná se o lité nebo kované silnostěnné nádobí z hliníkové slitiny s nepřilnavým povrchem (s obsahem titanu a také keramiky). Nádobí může být vyráběno buď ručně nebo strojově. Nepřilnavý povrch bývá nastříkán, nalisován a nebo nastřelen (jednotlivé způsoby mají vliv na kvalitu povrchu nádobí).

Kupujeme titanové nádobí - jak na to?

  • Dáváme přednost kvalitním výrobkům se zárukou - zde se opravdu nevyplatí šetřit. Nádobí kupujeme pouze u kvalitního výrobce, výhodným akčním nabídkám se raději vyhneme. Hro zde riziko, že se nádobí během chvíle opotřebuje.
  • Nejkvalitnější je strojně vyráběné titanové nádobí, které je odléváno z hliníkové slitiny, na povrchu je nastřelená titanová vrstva tvrzená keramikou.
  • Dno by mělo být silné, tenké dno se časem deformuje a nedoléhá celou plochou.
  • Vybíráme titanové nádobí se silnými stěnami, které velmi dobře rozvádí a akumuluje teplo.
  • U titanového nádobí dbáme také na to, aby byl úchyt vyroben z materiálu, který je odolný vůči vysokým teplotám (takové nádobí můžeme použít i na pečení v troubě). Úchyty by měly být odnímatelné.

Kvalitní titanové nádobí lze použít do trouby i na indukční varnou desku

Kvalitní titanové nádobí lze používat k přípravě pokrmů na indukční varné desce, plynovém sporáku i v troubě. Nádobí je navíc opatřeno ochranou vrstvou proti opotřebení, nemusíme se tedy bát použití kovového kuchyňského náčiní. Nepřilnavý povrch zajišťuje snadnou přípravu zdravých pokrmů, navíc s minimálním množstvím tuku. Nepřilnavý povrch se také mnohem lépe udržuje a snadno čistí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies