Vyzkoušejte speciality turecké kuchyně

Vyzkoušejte tureckou kuchyni prostřednictvím receptů, které jsme si pro vás připravili. Je libo jehněčí kebab, tureckou jogurtovou polévku a nebo krupicovo-mandlový dezert zvaný chalva?

Nakrájená zelenina

Jehněčí kebab se zeleninou

Budeme potřebovat 500 gramů mletého jehněčího masa, 100 gramů tuku, 4 papriky, 4 rajčata, sladká mletá paprika, petržel, pepř a sůl.

V míse smícháme jehněčí mleté maso s najemno nakrájeným tukem. Osolíme, opepříme, přidáme sladkou mletou papriku a nadrobno nakrájenou petrželku. Směs dobře promícháme a následně z ní tvoříme malé karbenátky ve tvaru šišky, přibližně o velikosti vlašského ořechu. Karbenátky napícháme na špejle a opečeme je na grilu. Podáváme s grilovanými paprikami a rajčaty.

Turecká jogurtová polévka

Budeme potřebovat 350 gramů jogurtu, 6 tvrdých rohlíků, 500 mililitrů vývaru (kuřecího nebo hovězího), 50 gramů másla, pepř, sůl a sladkou mletou papriku.

Do větší mísy vložíme jogurt, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, zamícháme a necháme přes noc odpočinout v lednici. Druhý den dáme jogurtovou směs do hrnce, trochu osolíme a za stálého přilévání vývaru přivedeme polévku k varu. Krátce povaříme na mírném ohni, odstavíme z plotny a hned servírujeme. Jogurtovou polévku podáváme posypanou trochou sladké červené papriky a ozdobíme kostičkami rohlíku, které si osmažíme na troše másla.

Krupicovo-oříšková chalva

Budeme potřebovat 1 sklenici (nebo hrnek) hrubé krupice, 1 a ½ sklenice vody, 1/2 sklenici rozpuštěného másla, 1 sklenici moučkového cukru, 1 sklenici mléka, 100 gramů oloupaných mandlí a skořici.

Do hrnce vložíme rozpuštěné máslo, hrubou krupici, oloupané mandle a na prudkém ohni je osmahneme, dokud mandle nezrůžoví. Poté přidáme převařené mléko a cukr, který si předem rozpustíme ve vodě. Směs v hrnci přikryjeme a vaříme na mírném ohni, dokud se nevypaří voda. Chalvu podáváme mírně teplou, posypanou mletou skořicí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies