Vyzkoušejte italskou kuchyni

Připravili jsme si pro vás menu inspirované italskou kuchyní. V menu samozřejmě nechybí italská rajčatová polévka, Carpaccio z lososa a veleznámý dezert Tiramisu. Recepty na jednotlivé chody naleznete v dnešním článku.

Carpaccio z lososa

Italská polévka z rajčat

Budeme potřebovat 1 litr vývaru, 1 kilogram rajčat (čerstvých nebo z konzervy), 50 gramů vařené rýže, 4 cibule, 100 mililitrů smetany, strouhaný sýr, 4 polévkové lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 8 – 10 lístků čerstvé bazalky, snítka tymiánu, sůl, cukr a pepř.

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájená a oloupaná rajčata a zalijeme vývarem. Povaříme 20 minut a poté přidáme dle chuti sůl, pepř a cukr. Následně polévku propasírujeme, přidáme snítek tymiánu, smetanu, najemno nasekanou bazalku a rýži. Krátce ještě povaříme a poté ihned podáváme. Servírujeme s trochou strouhaného sýra a česnekovými krutóny z bílého pečiva.

Carpaccio z lososa

Budeme potřebovat 350 gramů čerstvého lososa, 1 hlávkový salát, 1 žlutou papriku, ½ svazku čerstvého kopru, 2 polévkové lžíce olivového oleje, šťávu z jednoho citrónu, sůl a pepř dle chuti.

Salát omyjeme, osušíme a natrháme na malé kousky. Žlutou papriku také omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si lososa – toho omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky, které servírujeme na talíř s předpřipravenou oblohou z hlávkového salátu a žluté papriky. Rybu pokapeme citrónovou šťávou. Najemno nasekaný kopr smícháme s olivovým olejem, dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a dobře promícháme. Vzniklou směsí potřeme plátky lososa. Carpaccio z lososa podáváme s bílým pečivem.

Italský dezert Tiramisu

Budeme potřebovat 1 až 2 balení dlouhých piškotů, 500 gramů Mascarpone, 5 vajec, 50 gramů cukru, 1 espresso a kakao.

Piškoty naskládáme do dortové formy, polijeme připraveným espressem a necháme je jím dobře nasáknout. Mezitím si z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem, vyšleháme doběla a postupně přimícháváme mascarpone. Nakonec ke žloutkům přidáme také předpřipravený sníh z bílků. Vzniklou směs navrstvíme na piškoty. Vložíme do lednice a necháme alespoň 2 až 3 hodiny odležet. Před podáváním dezert posypeme kakaem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies