Výsadba cibulovin na podzim

Cibuloviny vysazujeme do nakypřené, lehčí půdy obohacené kompostem na slunné stanoviště, vždy růstovým vrcholem cibule vzhůru. Mezi cibuloviny vysazované na podzim (v říjnu) patří tulipány, hyacinty a drobné cibulnaté květiny.

Tulipán

Jaké cibuloviny vysazujeme na podzim?

Mezi cibuloviny vysazované na podzim (v říjnu) patří tulipány, hyacinty a drobné cibulnaté květiny (sněženky, ladoňky, bledule, řebčíky, modřence, kandíky, okrasné česneky atd).

Stanoviště, výsadba cibulovin

Cibuloviny vysazujeme do nakypřené, lehčí půdy obohacené kompostem na slunné stanoviště, vždy růstovým vrcholem cibule vzhůru. Cibule před výsadbou namoříme (nejlépe přípravkem Benlate). Hloubka výsadby závisí na velikosti cibulí.

Cibuloviny potřebují hlubší výsadbu

Pravidlo říká, že vysazujeme 2 - 3krát hlouběji než je délka cibule. Mělkým vysazením cibulovinu špatně chráníme před teplotními výkyvy a bráníme příjmu živin, příliš hluboká výsadba naopak způsobuje špatné kvetení. Obecně platí, že cibulovinám svědčí výsadba do skupin.

U tulipánů a hyacintů dáváme po třech až pěti cibulích ve sponech, podle velikosti asi 10 - 12 centimetrů od sebe.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies