Vyrobte si jednoduché dekorace z jutových provázků

Chcete dát nový vzhled starým, opotřebeným vázám, konvicím, hrníčkům nebo třeba květináčům? Pokud ano, vyzkoušejte je omotat jutovým provázkem. Docílíte tak velmi zajímavých dekorací, které si můžete snadno, rychle a levně vytvořit. V dnešním článku vám poradíme, jak na to.

Jutový provázek

Výroba provázkových dekorací, aneb co budeme potřebovat?

K výrobě budeme potřebovat zejména jutové provázky, které lze zakoupit v každém větším hobby marketu a nebo v krámcích s uměleckými potřebami. K dostání jsou v různých šířkách, délkách i barevných provedeních - od přírodní, přes žlutou, oranžovou, zelenou až po červenou či hnědou.

Další věcí, kterou budeme potřebovat je něco, na co budeme provázky omotávat (lepit) - například starou vázu, hrníček, skleněnou láhev od vína, květináč, konvici, svícen, krabičku, apod. Potřeba bude také lepidlo (to vybíráme vždy podle zvoleného podkladu - tzn. na keramiku, sklo, dřevo nebo papír, vždy použijeme jiné lepidlo), nůžky a štětec.

Výroba provázkových dekorací krok za krokem

  1. Nejprve si připravíme předmět, který budeme chtít dekorovat jutovými provázky. Jeho povrch zbavíme prachu a důkladně odmastíme.
  2. Následně začneme na povrch nádoby s pomocí štětce nanášet lepidlo, určené na daný podklad. Vhodné jsou zejména gelová lepidla, která nezanechají po nanášení na provázcích flíčky. K připevnění provázků lze použít i lepící pistoli.
  3. S omotáváním provázků začneme ve spodní části daného předmětu a postupně omotáváme směrem nahoru. Dáváme si pozor, aby mezi řadami provázků nebyly mezery. Čím menší mezery se nám podaří, tím lépe bude ve výsledku dekorace vypadat.
  4. Jakmile máme omotaný celý předmět, ustřihneme konec provázek. Konec provázku na dekoraci esteticky zakončíme.
  5. Poté necháme důkladně lepidlo zaschnout. Nakonec je vhodné dekoraci přestříknout bezbarvým lakem.

Další zajímavé články k tématu:

Dekorace - malování barvami na sklo

Nevyhazujte střepy - vyrobte si mozaiku!

Dušičky - tipy na podzimní dekorace

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies