Vyrábíme velikonoční dekorace – 4.díl

Nechte se inspirovat našimi tipy na velikonoční dekorace, které zvládnou hravě vyrobit malí i velcí. V dnešním článku Vám poradíme, jak si vyrobit velikonoční květináče z vajíčkových skořápek a také květiny z papírového obalu od vajíček.

Velikonoční dekorace

Velikonoční květináče z vajíčkových skořápek

K výrobě této jednoduché a přitom velmi efektní dekorace budeme potřebovat několik pěknějších skořápek od vajíček, vatu, semínka řeřichy, lepící pistoli, malé misky a vodové barvy.

Skořápky od vajíček omyjeme a osušíme. Poté je dle vlastní fantazie ozdobíme s pomocí vodových barev (temperové barvy nejsou v tomto případě vhodné). Necháme zaschnout. S pomocí lepící pistole přilepíme spodek skořápky k misce tak, aby se nám nekolébala. Do skořápky umístíme kousek vlhké vaty a vysejeme semínka řeřichy. Umístíme na okenní parapet a počkáme, než nám začne řeřicha růst. Tuto dekoraci je vhodné vyrobit alespoň 14 dní před Velikonocemi, aby nám řeřicha stačila vytořit zelenou pokrývku.

Květiny z papírového obalu od vajíček

K výrobě budeme potřebovat papírové obaly od vajíček, nůžky, vatu, lepící pistoli, špejle, houbičku na dřívku, barvy a bezbarvý lak ve spreji.

Z papírového obalu od vajíček si vystřihneme několik oddílů a jejich okraje zakulatíme tak, aby připomínali okvětní lístky. Ze špejle si vytvoříme stonek rostliny tak, že spodní část květu špejlí propíchneme a zalepíme s pomocí tavné pistole. Spoj začistíme chomáčkem vaty, který bude symbolizovat střed rostliny. Barvami květiny dozdobíme podle své fantazie a špejli, která symbolizuje stonek natřeme zelenou barvou (můžeme ji natřít a přestříkat bezbarvým lakem i před nalepením). Z barevného papíru květině vytvoříme listy. Květ přestříkneme bezbarvým lakem ve spreji a necháme zaschnout. Květiny můžeme naaranžovat do vázy a nebo je zapíchnout do květináče k pokojové rostlině, která zrovna nekvete, jako ozdobu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies