Vyrábíme velikonoční dekorace – 3. díl

Vyrobte si společně s námi velikonoční věnec zdobený kraslicemi a nebo veselá velikonoční vajíčka zdobená motivy z barevného papíru. V dnešním článku Vám poradíme, jak na to.

Velikonoční dekorace

<!-- -->

Velikonoční věnec zdobený kraslicemi

K výrobě velikonočního věnce budeme potřebovat slaměný základ (dá se zakoupit v každém větším zahradnictví a nebo si jej můžeme jednoduše udělat z drátku a slámy), větvičky různých stromů (nejlépe čerstvé), zdobené kraslice, sušené nebo umělé květiny (živé květy by během chviličky opadaly), látkové stuhy různých barev, aranžérský drátek, kleště, nůžky a lepící pistoli.

Na slaměný základ navážeme s pomocí aranžovacího drátku námi vybrané větvičky (bříza, vrba, buxus – ten je nejvhodnější, protože neopadává) a květiny (nejlépe umělé). S pomocí lepící pistole nalepíme na věnec kraslice a látkové mašličky. Nakonec umístíme na spodní stranu věnce provázek tak, aby se dal zavěsit.

Veselá velikonoční vajíčka zdobená motivy z barevného papíru

K výrobě budeme potřebovat vyfouknutá vejce, barvy na vejce, barevný papír, bezbarvý lak ve spreji, nůžky a lepidlo.

Vyfouknutá vejce obarvíme podle návodu uvedeného na obalu barev určených pro tento účel. Barvu necháme na vejcích zaschnout. Po zaschnutí vejce přestříkneme bezbarvým lakem, aby nám barva zaschla a aby se nám při další práci s obarvenými vejci nešpinili od barvy ruce. Z barevného papíru vystřihujeme pruhy, proužky, květinky, zvířátka a další velikonoční vzory, které s pomocí lepidla nalepíme na obarvená vejce. Nakonec vejce umístíme do košíčku s papírovou trávou (zelený papír nastříháme na velmi jemné proužky, jemně je zkroutíme a umístíme do košíčku) a umístíme na stůl.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies