Vyrábíme velikonoční dekorace – 1.díl

Vyrobte si společně s námi veselé zvířátka z vyfoukaných vajec a nebo látkové zajíčky. Jak na to, se dozvíte v dnešním článku.

Velikonoční dekorace

<!-- -->

Veselá zvířátka z vajec

Jednoduchou a přitom velmi efektní dekorací mohou být zvířátka z kraslic, které hravě zvládneme vyrobit společně se svými dětmi. K jejich výrobě budeme potřebovat vejce (vyfoukané), barevný papír, lepidlo, nůžky, vodové barvy (tempery) a štětec nebo barevný lak ve spreji a černý fix.

Vejce nabarvíme s pomocí vodových barev a nebo jemně přestříkáme lakem ve spreji (jednou barvou). Necháme zaschnout. Mezitím si z barevného papíru vystřihneme jednotlivé části zvířátka, které má následně vzniknout. Chceme-li vytvořit zajíčka, z barevného papíru si vystřihneme uši, tlapky, ocásek a tlamičku a nalepíme je s pomocí lepidla na zaschnuté nabarvené vejce, které tvoří základ zvířátka. Pokud chceme vytvořit kuřátko, vystřihneme si z barevného papíru křídla, zobáček, kohoutek také nohy. Nakonec černým fixem dokreslíme očička, čumáček a fousky.

Velikonoční látkoví zajíčci

K výrobě budeme potřebovat zbytky látek, papír, tužku, jehlu, nit, nůžky a vatu.

Nejprve si na papír nakreslíme základní tvar zajíčka (libovolně velký) a vystřihneme. Obrys obkreslíme s pomocí fixu dvakrát na námi vybranou látku a s pomocí nůžek vystřihneme. Po bocích sešijeme (necháme alespoň 2 centimetrový otvor, kterým dodáme zajíčkovi s pomocí vaty objem). Po sešití převrátíme látku naruby, aby nebyly vidět švy. Malým otvorem, který jsme doposud nezašili plníme zajíčka vatou. Jakmile je zajíček dostatečně objemný, otvor zašijeme tak, aby byly co nejméně vidět stehy. Dozdobíme stuhami, knoflíky a nebo fixem na textil.

V příštím díle si povíme více o tom, jak vyrobit veselá látková zapichovátka do květináčů a košíček s vajíčky pro koledníky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies