Vyrábíme vánoční dekorace – 4.díl

V dnešním díle našeho seriálu Vám poradíme, jak si vyrobit další jednoduché vánoční dekorace za pár kaček. Vyrobte si dárkové punčochy, stromečky z filcu na zavěšení a nebo vánoční dekorace z použitých CD.

 Vánoční dekorace

Vánoční dárkové punčochy

K výrobě dárkových punčoch budeme potřebovat červenou látku, bílou kožešinu a nebo vatu, jehlu, nit, papír, tužku a nůžky.

Na papír nakreslíme tužkou šablonu punčochy (měla by být větší). Nůžkami vystřihneme a dvakrát překreslíme šablonu na předem připravenou červenou látku. Vystřihneme, přiložíme k sobě rubem látky a pečlivě obšijeme (vrchní díl nezašíváme). Jakmile máme punčochu obšitou, převrátíme ji na lícovou stranu. Na vrchní část přišijeme pruh bílé umělé kožešiny a nebo lepidlem přilepíme vatu. Nakonec na punčochu našijeme poutko, zavěsíme a vložíme do ni dárky.Tip: Punčochu můžeme dozdobit s pomocí barev na textil.

Vánoční stromečky z filcu

K výrobě vánočních stromečků budeme potřebovat filc různých barev, nůžky, různobarevné bavlnky, černý fix a jehlu.

Na filc nakreslíme černým fixem základní šablonu stromečku (mohou být i sněhuláci, dárky, punčochy, hvězdy, atd.) a vystřihneme. K sobě přiložíme vždy dva vystřihnuté stromečky z filcu a bavlnou okraje ozdobně obšijeme. Stromeček můžeme dozdobit i po celé ploše, jak je vidět na obrázku. Nakonec našijeme poutko, aby se dekorace mohla zavěsit. Takovou vánoční dekorací můžeme ozdobit vánoční stromeček, věnec a nebo si vyrobit vánoční řetěz - stačí pouze stromečky navázat na jednu delší stužku.

Vánoční dekorace z použitých CD

Pokud nám doma zbyly CD, která jsme měli v plánu vyhodit, tak to rozhodně nedělejme. Vyrobit si z nich můžete velmi originální vánoční dekoraci, navíc za pár kaček! K výrobě budeme potřebovat použité CD disky, nůžky (případně nožík), černý fix, šňůrku na zavěšení a barvy na sklo.

Na použité CD si nejprve černým fixem nakreslíme obrysy dekorace (stromečku, hvězdičky, sněhuláka, apod.). Nůžkami (a nebo nožíkem) vystřihneme do požadovaného tvaru. Uděláme otvor, abychom mohli provléci šňůrku a dekoraci zavěsit. Nakonec dozdobíme barvami na sklo (mohou být i akrylátové barvy, ty je ale vhodné po zaschnutí přestříkat bezbarvým lakem).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies