Vyrábíme vánoční dekorace - 1.díl

Vánoce se nezadržitelně blíží a již nyní je ten správný čas na výrobu vánočních dekorací. Nechte se inspirovat našimi tipy a vyrobte si společně se svými dětmi netradiční a přitom jednoduché vánoční dekorace.

Vánoce, dekorace

Vánoční dekorace ze šišek

Jak je již z názvu patrné, k výrobě vánočních dekorací ze šišek budou zapotřebí šišky ze stromů (nejlépe různých velikostí). Dále si také připravíme zlatou barvu ve spreji, látkové stuhy, zlatavé a nebo zelené třpytky, sušené květiny dle vlastního výběru, tavnou pistoli, tvrdý papír a nůžky.

Vánoční stromeček ze šišek

Jednoduchou vánoční dekorací je vánoční stromeček ze šišek. Libovolnou šišku mírně přestříkneme zlatou barvou ve spreji (může být i bílá barva, která bude symbolizovat sníh) a postavíme na talířek (můžeme přilepit i pomocí tavné pistole). Ozdobíme natrhanými kousky bílého papíru a nebo zelenými třpytkami. Na vrchol šiškového stromečku umístíme zlatou hvězdičku. Tu si jednoduše vyrobíme z tvrdého papíru, který obarvíme zlatou barvou a vystřihneme tvar hvězdičky.

Vánoční baňky ze šišek

Na spodní část šišky uvážeme látkovou stuhu a necháme "očko" na zavěšení. Dozdobíme sušenými květinami dle vlastního výběru. Šiškovými baňkami můžete ozdobit nejen vánoční stromeček, ale také kliky oken či venkovní dveře.

Tip:

Ze šišek si můžeme vyrobit také krásný vánoční řetěz, kterým můžeme ozdobit dveře. Šišky postupně navazujeme v 10 centimetrových rozestupech na 2,5 metru dlouhou látkovou stuhu. Na každou šišku nalepíme s pomocí tavné pistole látkovou mašličku. Mezi rozestupy nalepíme zlaté hvězdičky a nebo jiné vánoční symboly (například dárečky, sněhuláčky, ježíšky, které mohou Vaše děti nakreslit na tvrdý výkres - pak už stačí dekorace vystřihnout a nalepit). Řetěz dozdobíme malými větvičkami smrku, thúje a nebo buxusu. A krásná vánoční dekorace je na světě!

Vánoční věnec z moduritu

Pěknou vánoční dekorací může být i vánoční věnec z moduritu. Modurit zakoupíme v každém větším papírnictví a nebo v obchodech s potřebami pro výtvarné techniky. Hmotu zpracujeme podle návodu. Poté už jen stačí upustit uzdu své fantazie a vytvořit si vánoční věnec podle svých představ.Inspirovat se můžete obrázkem níže. Po zaschnutí věnec můžeme obarvit akrylátovými barvami. Po zaschnutí barev dekoraci nalakujeme z obou stran bezbarvým lakem a necháme opět zaschnout. Z moduritu se dají snadno vyrábět různé, nejen vánoční motivy. Zapojte do výroby vánočních dekorací i své děti a užijte si spousty legrace.

20.11.2009 naleznete na stránkách magazínu Chovatelka.cz druhý díl našeho vánočního seriálu!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies