Vyrábíme vánoční dárky

Chcete-li své blízké skutečně potěšit, nekupujte jim na Vánoce tradiční dárky, ale vlastnoručně jim je vyrobte. V dnešním článku vám přinášíme inspiraci na svícen vytvořený technikou decupage a stylový květináč s ornamentem. S našimi radami je hravě zvládnete vyrobit, navíc výsledek bude stát opravdu za to!

Svícen vyrobený pomocí ubrouskové techniky.

Netradiční svícen pomocí techniky decupage

K výrobě budeme potřebovat podklad na svícen (například dřevěný váleček, který má ve svrchní části vyřezaný otvor na čajovou svíčku) - lze jej zakoupit v krámcích s potřebami pro výtvarné techniky nebo na internetu, dále také pár ubrousků s libovolným motivem, lepidlo určené pro ubrouskovou techniku, průhledný lak ve spreji, nůžky a hadřík.

Z ubrousku si vystřihneme tu část, kterou budeme chtít použít. Následně oddělíme vrchní vrstvu ubrousku s motivem a přiložíme ji na určený předmět – v našem případě tedy na svícen. Štětcem namočeným ve speciálním lepidle, jehož návod na použití si před započetím práce přečteme, natřeme podklad i povrch přiloženého ubrousku. Pracujeme opatrně a důkladně, aby zbytečně nevznikaly vzduchové bubliny nebo se ubrousek nepřetrhl. Po důkladném proschnutí motivu z ubrousku, předmět ještě jednou přetřeme lepidlem nebo přestříkneme bezbarvým lakem ve spreji.

Tip: Ubrouskovou technikou můžete vytvořit nejen netradiční svícny, ale také rámečky, květináče, hrnky, apod.

Dárek můžete zabalit do vlastnoručně vyrobené krabičky. Návod, jak na to, naleznete v následujícím článku >

Netradiční květináč s ornamentem

Téměř každý má doma nějakou tu květinu, na kterou potřebuje květináč. Nemusíte se tedy bát, že by zrovna ten vámi vyrobený ležel někde ve skříni. K jeho výrobě budeme potřebovat samozřejmě podklad – tedy nějaký starší květináč, dále pak lepidlo – například kanagon, tužku, štětec, bezbarvý lak ve spreji a různé ozdoby (například semínka nebo korálky různých velikostí a barev).

Na květináč si nejprve tužkou nebo fixem nakreslíme motiv, který budeme chtít vytvořit (například ornament, pruhy, mozaiku, apod.). Poté s pomocí štětce nanášíme na požadovanou část povrchu květináče lepidlo a nalepujeme jednotlivé ozdoby (případně květináč s naneseným lepidlem vložíme do talířku s ozdobami, které se na něj samy nalepí). Každý kousek květináče necháme vždy dobře zaschnout. Teprve až poté pokračujeme k další části (vrstvě). Nakonec květináči dodáme lesk a zafixujeme jej bezbarvým lakem ve spreji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies