Vyrábíme adventní kalendář

Chcete svým dětem zpříjemnit čekání na Ježíška malými sladkostmi, ale nechcete kupovat běžně dostupné „papírové“ adventní kalendáře? Můžete jim adventní kalendář vlastnoručně vyrobit! Potřebovat k tomu budete jen pár kousků látky a několik dalších, běžně dostupných potřeb. Výroba kalendáře není složitá ani časově příliš náročná, navíc s našimi radami vám půjde práce pěkně od ruky.

Myška a vánoční baňka

Potřeby pro výrobu adventního kalendáře

K výrobě adventního kalendáře budeme potřebovat různé ústřižky látek, kartónový papír, prádelní šňůru či jiný provázek, nůžky, jehlu, nit, fix na textil a sladkosti malých rozměrů - například malé, samostatně zabalené čokoládky nebo bonbóny.

Vyrábíme adventní kalendář – postup

Na ústřižky látek, které máme k dispozici, si nejprve nakreslíme a následně pomocí nůžek vystřihneme různé tvary – například domeček, hvězdu, stromeček, dárek, různé druhy zvířátek, Ježíška, jesličky, rukavice, boty, apod. Celkem by jich mělo být 24 kusů. Na každý z vystřihnutých motivů našijeme do prostřední části menší kapsičku. Každý motiv podlepíme ze spodní části kartónem, aby byl dostatečně pevný a na vrchol každého našijeme poutko sloužící k jeho zavěšení. Poté na kapsičky napíšeme fixem na textil čísla, která budou symbolizovat počet dní, které zbývají do Štědrého dne – začneme číslem 1 a skončíme číslem 24. Takto připravené motivy navlečeme na prádelní šňůru nebo provázek a umístíme nad dětskou postel. Do každé připravené kapsičky umístíme malou sladkost, kterou si vaše dítko zpříjemní čekání na Ježíška.

Adventní kalendář ve tvaru domečku nebo stromečku

Máte-li k dispozici dostatek látky, můžete svým dětem vyrobit adventní kalendář ve tvaru domečku nebo stromečku (sněhuláka, apod.). Dostatečně velký domeček/stromeček vystřihněte, ozdobte jej 24 kapsičkami s čísly a ze spodní části podlepte kartónem. Do každé kapsičky následně vložte malou sladkost.

Tip: Má-li domeček nebo stromeček dostatečně šikmou vrchní část, můžete jej podšít i ze spodní části látkou a do vrchní části umístit klasické ramínko, které bude sloužit ke snadnému zavěšení adventního kalendáře v dětském pokoji.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies